Home > Afspraak maken

Afspraak maken

Voor steeds minder producten hoeft u persoonlijk langs te komen bij de gemeente. Die producten regelt u online, waar en wanneer u maar wilt, gemakkelijk en snel. Voor sommige zaken is het echter nodig dat u persoonlijk aan de balie komt. Maak dan online een afspraak maken via onderstaande knop.

Afspraak maken

Uitzondering: voor het afhalen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs hoeft u geen afspraak te maken

U kunt uw reisdocument of rijbewijs altijd zonder afspraak afhalen.

Wel moet u altijd zelf uw identiteitsbewijs of rijbewijs komen ophalen in het gemeentelijk Servicecentrum. Een ander mag dit niet namens u doen. Heeft u een paspoort of ID-kaart voor een kind aangevraagd? Dan moet uw kind meekomen om het op te halen. Vergeet niet uw afhaalbewijs mee te nemen.

Afspraak voor meerdere personen

Komt u met meerdere personen naar 1 afspraak? Bijvoorbeeld een paspoort voor het hele gezin? Geef dit dan bij ‘aantal’ aan, zodat we extra tijd voor u kunnen reserveren en de wachttijd voor anderen niet oploopt.

Let op! Het is momenteel erg druk bij het Servicecentrum, maak daarom tijdig een afspraak!

U kunt tot vier weken van tevoren een afspraak maken. Is het niet mogelijk om op korte termijn een afspraak in te plannen? Dan adviseren wij u om de website in de gaten te houden en het later nog eens te proberen. Het komt namelijk vaak voor dat er plekken vrijkomen waardoor u wel op kortere termijn bij ons terecht kunt. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via (0180) 451 234 of langskomen in het gemeentehuis, de medewerkers van de receptie maken dan de afspraak voor u.

Aanmelden bij servicezuil in gemeentehuis

Vergeet u zich bij binnenkomst niet aan te melden bij de servicezuil in de hal. Doe dit ook als u een afspraak hebt!

Om u aan te melden, volgt u een paar eenvoudige stappen op het beeldscherm van de servicezuil. De medewerkers bij de balies weten op deze manier dat u er bent en waar u voor komt. De servicezuil print automatisch een bonnetje uit, met een volgnummer voor de balies. U wordt vervolgens zo snel mogelijk geholpen. Wij streven ernaar om u met een afspraak binnen 5 minuten te helpen. Lukt het niet een volgnummer te nemen bij de servicezuil? Vraag deze dan bij de medewerkers van de receptie.

Aanvragen paspoort of identiteitskaart voor kind

Kinderen tot 18 jaar hebben toestemming nodig van beide ouders of een voogd voor het aanvragen van een paspoort of ID-kaart. Toestemming voor de afgifte van het paspoort of ID-kaart van uw kind als u niet bij de aanvraag zelf aanwezig bent, regelt u door het formulier toestemming reisdocument minderjarige in te vullen en mee te nemen. U kunt het formulier downloaden via onderstaande knop.

Formulier toestemming reisdocument minderjarige

Gemeente Ridderkerk