De Blauwkai

Home > De Blauwkai

De Blauwkai

De Blauwkai is een uitgave van de gemeente Ridderkerk. Hij verschijnt wekelijks in het hart van De Combinatie.

Wat Ridderkerk beweegt

Wij besteden aandacht aan het beleid en de activiteiten van de gemeente, maar er is ook plek voor uw verhaal. Zo leggen wij de verbinding tussen ons beleid en hoe inwoners en ondernemers dat ervaren. Terugkerende onderdelen zijn de openbare bekendmakingen, werkzaamheden in de openbare ruimte en berichten uit de raad.

Naam van de krant

De Blauwkai -een blauwe steen- was vroeger de centrale plek waar de veldwachter op ging staan om de dorpelingen het laatste nieuws te vertellen. Een replica van de steen ligt nog steeds in Ridderkerk, aan de Kerksingel. Het gesprek vindt tegenwoordig op een andere manier plaats, 24 uur per dag, persoonlijk en online. En ook in De Blauwkai. Een naam die een oude traditie in een nieuwe tijd plaatst.

Contact

De redactie van De Blauwkai is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente (0180) 451 234 en via e-mail.

Archief gemeentejournaal

• Archief 2017

• Archief 2018

• Overige

• De Blauwkai 22 februari 2018

Deze week onder andere:

• Waar brengt u straks uw restafvalzak naartoe?
      • Met liefde bereid
      • Het duurzame geluid van Harpe Davids
      • Sporten en bewegen verbindt inwoners, met elkaar en met hun omgeving’
      • Aanslag gemeentebelastingen in uw (digitale) brievenbus
      • Uw ideeën zijn goud waard
    • De Blauwkai 15 februari 2018

Deze week onder andere:

• Gezocht: mensen die een uitdaging aandurven
      • Basisschool De Piramide zet duurzaamheid centraal
      • De wijkschouw, bent u erbij?
      • ‘Ik heb bijna een mensenleven op het stembureau doorgebracht’
      • Columns burgemeester op video
      • Mensen met een beperking doen gewoon mee!