De Blauwkai

Home > De Blauwkai

De Blauwkai

De Blauwkai is een uitgave van de gemeente Ridderkerk. Hij verschijnt wekelijks in het hart van De Combinatie.

Wat Ridderkerk beweegt

Wij besteden aandacht aan het beleid en de activiteiten van de gemeente, maar er is ook plek voor uw verhaal. Zo leggen wij de verbinding tussen ons beleid en hoe inwoners en ondernemers dat ervaren. Terugkerende onderdelen zijn de openbare bekendmakingen, werkzaamheden in de openbare ruimte en berichten uit de raad.

Naam van de krant

De Blauwkai -een blauwe steen- was vroeger de centrale plek waar de veldwachter op ging staan om de dorpelingen het laatste nieuws te vertellen. Een replica van de steen ligt nog steeds in Ridderkerk, aan de Kerksingel. Het gesprek vindt tegenwoordig op een andere manier plaats, 24 uur per dag, persoonlijk en online. En ook in De Blauwkai. Een naam die een oude traditie in een nieuwe tijd plaatst.

Contact

De redactie van De Blauwkai is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente (0180) 451 234 en via e-mail.

Archief gemeentejournaal

Contact