De Blauwkai

Home > De Blauwkai

De Blauwkai

De Blauwkai is een uitgave van de gemeente Ridderkerk. Hij verschijnt elke woensdag in Het Zuiden.

Wat Ridderkerk beweegt

Wij besteden aandacht aan het beleid en de activiteiten van de gemeente, maar er is ook plek voor uw verhaal. Zo leggen wij de verbinding tussen ons beleid en hoe inwoners en ondernemers dat ervaren. Terugkerende onderdelen zijn de openbare bekendmakingen, werkzaamheden in de openbare ruimte en berichten uit de raad.

Naam van de krant

De Blauwkai -een blauwe steen- was vroeger de centrale plek waar de veldwachter op ging staan om de dorpelingen het laatste nieuws te vertellen. Een replica van de steen ligt nog steeds in Ridderkerk, aan de Kerksingel. Het gesprek vindt tegenwoordig op een andere manier plaats, 24 uur per dag, persoonlijk en online. En ook in De Blauwkai. Een naam die een oude traditie in een nieuwe tijd plaatst.

Contact

De redactie van De Blauwkai is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente (0180) 451 234 en via blauwkai@ridderkerk.nl.

Archief gemeentejournaal

• Archief 2017

• Archief 2018

• Overige

• De Blauwkai 20 juni 2018

Deze week onder andere:

• Een eerbetoon aan de dappere inzet van veteranen
      • Uw dak is geld waard
      • De tuin van Suze van der Sluijs staat er mooi groen bij
      • Ridderkerkse Diabetes Challenge: samen wandelen voor een gezonde leefstijl
    • De Blauwkai 13 juni 2018

Deze week onder andere:

• Ridderkerkse Veteranendag: mis het niet!
      • Allemaal genieten van de Waal!
      • ‘Het dorp, de mensen, de molen, de vlasteelt en het landschap, Rijsoord inspireert kunstenaars al 130 jaar’
      • ‘Dankzij de Jeugd- en gezinscoach heeft mijn kind weer overzicht’
      • Een dagje struinen door het Rijksmuseum

Contact