Duurzaam ondernemen

Home > Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid, het begint inmiddels een bekend begrip te worden. Echter, voor een ondernemer die vooral bezig is met zijn dagelijkse business lijkt het soms een ver van zijn bed show. Toch is het zeker voor u ook belangrijk om uw bedrijfsvoering goed door te lichten op duurzaamheid. Waarom? Omdat het geld oplevert! Hoe levert dit geld op? Door besparing op de milieu- en energiekosten en door de verbetering van de reputatie van uw bedrijf.

• Duurzaamheidskring

Steeds meer burgers en partners dragen hun steentje bij aan duurzaamheid: van het opwekken van duurzame energie tot het verduurzamen van de bedrijfsvoering. De Duurzaamheidskring Ridderkerk is het open netwerk van Ridderkerkse bedrijven, (gemeentelijke) organisaties, verenigingen in inwoners dat zich inzet voor een sociaal en economisch duurzamer Ridderkerk.

• Kansen bij Verkassen

De gemeente Ridderkerk helpt ondernemers met verhuis- of verbouwplannen om zowel kosten als milieu te sparen. Een verhuizing of verbouwing van uw bedrijf is het ideale moment om kansen te pakken op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Door hier tijdig kennis over op te doen spaart u straks veel tijd en kosten.

• Gratis milieubarometer voor ondernemers

Om u een goede start te geven richting een duurzame(re) bedrijfsvoering, kunt u nu gratis gebruik maken van de milieubarometer. Dit handige instrument geeft u eenvoudig en snel inzicht in de milieubelasting en de milieukosten van uw bedrijf.

• Visiedocument Duurzaamheid als uitgangspunt

De Ridderkerkse Structuurvisie behandelt duurzaamheid als integraal thema met ruimtelijke, sociale en economische aspecten. Werkgelegenheid maakt hier een essentieel onderdeel van uit.

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1