Nieuwe inwoners

Home > Nieuwe inwoners

Nieuwe inwoners

Welkom in de gemeente Ridderkerk!

U gaat binnenkort verhuizen naar de gemeente Ridderkerk of u bent onlangs in onze gemeente komen wonen. Wij hopen dat u zich hier snel thuis voelt.

Om u op weg te helpen vindt u hieronder een aantal punten die interessant voor u kunnen zijn.

Welkomstpakket

Bij uw inschrijving in het Gemeentehuis, krijgt u een tasje met informatiemateriaal met onder andere een gemeentegids, folders van maatschappelijke verenigingen, kerken, welzijnsinstellingen en meer. Zo heeft iedere nieuwe Ridderkerker informatie die handig is om goed de weg in onze gemeente te vinden.

Kennismaking

Bent u onlangs in Ridderkerk komen wonen, dan ontvangt u binnenkort een uitnodiging voor de ‘Nieuwe inwonersdag’. De burgemeester en wethouders heten u tijdens deze bijeenkomst graag persoonlijk welkom. U maakt in informele sfeer kennis met Ridderkerk en andere nieuwe inwoners. Het programma is een mix van informatie, entertainment en natuurlijk een hapje en een drankje. U krijgt automatisch een uitnodiging voor de bijeenkomst. Heeft u vragen over de bijeenkomst, stuur dan een e-mail naar meedenken@ridderkerk.nl.

Ridderkerklied

Maak alvast kennis met Ridderkerk: bekijk en beluister het Grote Ridderkerklied van Guus Bok.

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1