Home > Nieuws

• Programma Koningsdag

(18-04-2018)

Ook dit jaar is er op Koningsdag weer genoeg te doen in Ridderkerk. Zowel op het Koningsplein als op het Dillenburgplein kunt u terecht voor verschillende activiteiten. De jaarlijkse vrijmarkt wordt gehouden in de voetgangersgebieden van het centrum en op en rondom het Jorisplein. Daarnaast zijn er kleine activiteiten in de wijken.

• Gele en groene kaarten voor betere dienstverlening

(11-04-2018)

De gemeente hoort graag van haar inwoners hoe zij de dienstverlening ervaren. In het jaarlijkse onderzoek ‘Waar Staat Je Gemeente’ en het klanttevredenheidsonderzoek vragen we de inwoners daar nadrukkelijk naar. De gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie heeft hiervoor een voorstel ingediend: maak gele en groene kaarten waarmee inwoners kunnen reageren op onze dienstverlening. Die kaarten liggen nu op de tafels in de ‘huiskamer van de gemeente’, de hal bij de balies.

• Knippen of sproeien tegen buxusmot

(28-03-2018)

Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus? Grote kans dat de buxusmot zich in uw buxus heeft genesteld. De rupsen vreten de groene blaadjes in een recordtempo weg. Eerst schrapen ze de onderkant van het bladmoes weg. Daarna beginnen ze bladeren aan elkaar te spinnen waardoor u de rupsen ook gaat zien. Zodra de temperatuur in het voorjaar boven de tien graden komt, komen de rupsen massaal uit hun eitjes. Wees er snel bij om ze te bestrijden, want in korte tijd maken ze complete buxushagen en -struiken kapot.

• Definitieve uitslag referendum Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017

(23-03-2018)

De voorlopige uitslag van het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 in Ridderkerk is bekend. Het opkomstpercentage lag op 53,08%. 10208 stemden voor de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 en 8383 stemden tegen.

• Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

(23-03-2018)

De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Ridderkerk is bekend. Het opkomstpercentage lag dit keer op 54,42%. Dat is 1,36% meer dan bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. De meeste stemmen gingen naar Partij 18PLUS en SGP, gevolgd door Echt voor Ridderkerk.

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1