Home > Nieuws

• Uitslag belevingsonderzoek speelplek IJsselstraat Bolnes

(22-05-2017)

Via een enquête hebben wij inwoners gevraagd wat ze van de speelplek aan de IJsselstraat vinden en wat ze graag anders willen zien. Zo kunnen we hier bij de herinrichting rekening mee houden. Er kwamen 13 reacties.

• Start snelfietsroute F15 IJsselmonde

(22-05-2017)

Deze maand is gestart met de werkzaamheden om de bestaande fietsinfrastructuur tussen Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk te verbeteren. De maatregelen zijn onderdeel van de realisatie van de Snelfietsroute F15 IJsselmonde.

• Opbrengt taxusinzameling bekend

(17-05-2017)

Van juni tot en met augustus 2016 was het mogelijk snoeisel van taxushagen in te leveren bij de gemeente. Stichting Vergroot de Hoop houdt deze jaarlijkse actie om geld en taxussnoeisel in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Afgelopen jaar is leverden de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk 12m3 taxussnoeisel in.

• Vanaf 1 juni 2017: nieuwe openingstijden Servicecentrum gemeentehuis

(11-05-2017)

Vanaf 1 juni gelden nieuwe openingstijden van het gemeentelijk Servicecentrum. Om u sneller en beter van dienst te kunnen zijn werken wij vaker uitsluitend op afspraak en zijn de balies voortaan ook op woensdagavond open.

• Knippen of sproeien tegen buxusmot

(04-05-2017)

Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus? Grote kans dat de buxusmot zich in uw buxus heeft genesteld. De rupsen vreten de groene blaadjes in een recordtempo weg. Eerst schrapen ze de onderkant van het bladmoes weg. Daarna beginnen ze bladeren aan elkaar te spinnen waardoor u de rupsen ook gaat zien. Zodra de temperatuur in het voorjaar boven de tien graden komt, komen de rupsen massaal uit hun eitjes. Wees er snel bij om ze te bestrijden, want in korte tijd maken ze complete buxushagen en -struiken kapot.

• Inzamelactie kleine elektrische apparaten

(26-04-2017)

Heeft u een kapot elektrisch apparaat of een spaarlamp die het niet meer doet? Inleveren bij de Milieustraat Noordpolder of bij kinderboerderij De Dierenhof is altijd goed. De apparaten zitten vol grondstoffen voor nieuwe producten en u bent van uw spullen af. Bovendien kunt u meesparen voor het Repair Café en maakt u zelf kans op mooie prijzen!

• Gewijzigde ophaaldagen afval tijdens feestdagen

(12-04-2017)

Vanwege de feestdagen zijn de ophaaldagen van het afval gewijzigd.

• Gewijzigde openingstijden tijdens feestdagen

(04-04-2017)

Wilt u langskomen op het gemeentehuis, iets inleveren bij Milieustraat Noordpolder of een afspraak maken met één van de medewerkers van de gemeente? Houd dan rekening met afwijkende openingstijden tijdens de feestdagen.

• Besluiten van de raad van 23 maart (Vergadering 27 maart vervalt)

(27-03-2017)

Op 23 maart heeft de gemeenteraad vergaderd en besloten dat de vergadering van maandagavond 27 maart geen doorgang zal vinden. Verder heeft de raad besloten:

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1