26 augustus: Verwarmen zonder gas dag bij de WoonWijzerWinkel

Home > Nieuws > 26 augustus: Verwarmen zonder gas dag bij de WoonWijzerWinkel

26 augustus: Verwarmen zonder gas dag bij de WoonWijzerWinkel

Dit item is gearchiveerd op 27-08-2017.

Kom op zaterdag 26 augustus tussen 9.00 en 13.00 uur naar de ‘Verwarmen zonder gas dag’ in de WoonWijzerWinkel (Directiekade 2, Rotterdam). Deze dag staat in het teken van verwarmen zonder gas met warmtepompen, houtkachels en elektrische (infrarood)verwarming.

Advies en informatie

Iedere gemeente heeft als doel ooit energieneutraal te worden. Om dit te realiseren zal de gaskraan dicht moeten worden geschroefd, maar hoe verwarm je zonder gas? Op de themadag zijn er parallelsessies (over warmtepompen, elektrisch verwarmen en biomassa) te bezoeken. Ook zal er een centrale presentatie worden gegeven met wereldprimeurs op het gebied van verwarmen. De adviseurs van de WoonWijzerWinkel staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u kunt de permanent tentoongestelde totaaloplossingen zien.

Profiteer van subsidie

De komende jaren zal de CO2-uitstoot moeten worden teruggedrongen. De overheid stimuleert dit door subsidie uit te keren aan particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie opwekken. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie opende op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. In 2017 is er €90 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en de energieprestatie. Ook voor vragen over subsidie voor de installaties kunt u bij de WoonWijzerWinkel terecht.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de ‘Verwarmen zonder gas dag’ via www.woonwijzerwinkel.nl/themadagen.

De WoonWijzerWinkel is het regionale, onafhankelijke energieloket voor 24 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden.

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1