Bestrijding eikenprocessierups

Home > Nieuws > Bestrijding eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierups

De gemeente is eind april begonnen met het bestrijden van de eikenprocessierups. Met een vloeistof worden aaltjes in de boom gespoten om de jonge rupsen te doden. Dit kan alleen ’s nachts, omdat de aaltjes bij daglicht sterven. Deze methode is ongevaarlijk voor de mens en alle andere dieren.

Omdat niet alle eitjes tegelijk uitkomen, worden de werkzaamheden in twee rondes uitgevoerd. De eerste ronde is net achter de rug. De tweede ronde is ongeveer half mei. De werkzaamheden starten om 20.00 uur en duren tot ongeveer 7.00 uur.

Beperkte overlast

Er wordt gewerkt bij zo’n 300 eiken in de buurt van woningen en vooral bij de boomrijen langs de Vliet- en Vondellaan. De machines maken geluid. De tijdelijke overlast weegt echter niet op tegen de gezondheidsrisico’s. De brandhaartjes van deze rups zorgen voor jeuk- en brandplekken.

Vragen?

Heeft u vragen, neem dan contact op met Robin van Beijnen via telefoonnummer (0180) 451 203.

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1