Gratis compost op de Landelijke Compostdag

Home > Nieuws > Gratis compost op de Landelijke Compostdag

Gratis compost op de Landelijke Compostdag

Dit item is gearchiveerd op 26-03-2017.

Op zaterdag 25 maart delen wij van 8.30 tot 15.00 uur op de locatie De Gorzen aan de Gorzenweg 79 in Ridderkerk gratis compost uit. Dus neem uw schep, emmers, zakken of aanhangwagens mee en kom zelf compost scheppen!

Op de locatie zijn geen materialen om te scheppen aanwezig, dus neem echt zelf uw spullen mee. Wees er wel op tijd bij, want: op=op!

Sinds jaar en dag gft-afval apart

Sinds jaar en dag biedt u als inwoners van de Gemeente Ridderkerk uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) gescheiden aan. Voor veel mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Als gemeente willen wij u bedanken voor uw inzet. U levert zo een positieve bijdrage aan het milieu, waar wij heel blij mee zijn.

Goed voor het klimaat

Gescheiden inzamelen en composteren van gft- en groenafval is goed voor het klimaat. Niet alleen hoeven we minder kunstmest te gebruiken en graven we minder veen af, compost draagt ook bij aan het vastleggen van CO2 in de bodem. Verder wordt gft-afval steeds vaker eerst vergist. Met het biogas dat daarbij ontstaat wordt elektriciteit opgewekt dat aan het elektriciteitsnet geleverd kan worden. Naast elektriciteit ontstaat ook warmte. Composteren van organisch afval en toepassen van compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1