Inleveren taxus-snoeisel

Home > Nieuws > Inleveren taxus-snoeisel

Inleveren taxus-snoeisel

Dit item is gearchiveerd op 01-09-2017.

Heeft u taxus in uw tuin staan en gaat u die binnenkort snoeien? In jonge twijgen zit een belangrijke grondstof die wordt gebruikt voor chemotherapieën (baccatine). Tot en met 31 augustus kunt u uw snoeiafval inleveren bij NMDE ‘De Groene Draak’ (Kastanjelaan 27) en de milieustraat Noordpolder. Daarna is de concentratie werkzame stof te laag om te kunnen gebruiken.

Taxus voor Hoop zet zich belangeloos in voor de strijd tegen kanker door landelijk snoeisel van taxusstruiken en -hagen in te zamelen. Help mee de hoop van kankerpatiënten te vergroten.

Alle kleine beetjes helpen!

Voor het maken van één chemotherapie is één kubieke meter taxus-snoeisel nodig.  Het is dus van groot belang dat er zoveel mogelijk snoeisel wordt opgehaald voor de actieve bestrijding van kanker.

Het snoeiafval is alleen bruikbaar als:

• het eenjarige scheuten zijn;
  • de takken maximaal 30 centimeter zijn;
  • er geen onzuiverheden in zitten (zoals bladeren, aarde, grind, gras of ander snoeiafval). Vang de takken daarom op met een doek of zeil.

Dikke bruine takken, takken zonder naalden of volledige gerooide struiken zijn niet bruikbaar.

Heeft u geen tuin of een tuin zonder taxushaag maar weet u wel waar hagen staan die gesnoeid zouden kunnen worden? Denk dan bijvoorbeeld aan de haag bij uw sportclub, de school van uw kinderen, uw kerk, of wellicht bij uw buren of familie. Kom in actie! Dat kan in overleg met Taxus voor Hoop, maar u kunt natuurlijk zelf ook initiatief nemen!

Kijk voor meer informatie op www.taxusvoorhoop.nl.

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1