Van dromen naar doen op de Ideeëndag

Home > Nieuws > Van dromen naar doen op de Ideeëndag

Van dromen naar doen op de Ideeëndag

Dit item is gearchiveerd op 22-06-2017.

Droomt u van een moestuin voor de buurt? Loopt u rond met een idee om een ruilwinkel op te zetten voor mensen met een kleine beurs, waar ze elkaar kunnen ontmoeten (met taart!) voor kwekpraatjes en advies? Bent u zwerfafval zat en heeft u een plan klaarliggen om met de wijk prullenbakken te adopteren? Kom dan op woensdag 21 juni naar de Ideeëndag!

Er zijn zat bewoners die rondlopen met een goed, verfrissend idee om het gezelliger, socialer, duurzamer of schoner te maken in hun wijk. Toch komen de plannen niet altijd even makkelijk van de grond. U heeft er bijvoorbeeld hulp van anderen bij nodig of u weet niet precies bij wie u moet zijn.

Kunt u tips gebruiken hoe u het zelf of samen met anderen aan gaat pakken? Op de Ideeëndag krijgt u een ‘zetje’ in de goede richting. De gemeente denkt met u mee en kan u aan andere mensen verbinden, zodat u samen aan het idee kunt werken.

Kom langs!

Op 21 juni staan in de Hofzaal van het gemeentehuis de koffie en thee klaar. De wethouders en wijkregisseurs van de gemeente staan u op de Ideeëndag graag te woord en zijn benieuwd naar uw dromen, ideeën en plannen. U kunt tussen 10.00 en 21.00 uur op elk moment binnenlopen. Wie weet ontmoet u direct andere mensen die zich in willen zetten voor hun buurt en groeit er gelijk iets moois.

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1