Veiligheid drinkwater Ridderkerk

Home > Nieuws > Veiligheid drinkwater Ridderkerk

Veiligheid drinkwater Ridderkerk

Dit item is gearchiveerd op 22-04-2017.

Het drinkwater van Oasen is veilig en betrouwbaar te drinken. Drinkwaterbedrijf Oasen, dat de levering van drinkwater in o.a. Ridderkerk verzorgt, reageert daarmee op nieuwsberichten over lozing van afvalwater op de Merwede door de fabriek van Chemours. Oasen stelt dat de gevaarlijke stof Genx zich nergens boven de veilig geachte en zeer strenge norm in het kraanwater bevindt.

Bericht Oasen

Oasen plaatste op hun eigen website het volgende:

"Er is veel aandacht in de media over de stof Genx en de fabriek van Chemours. Deze lozing heeft op dit moment geen invloed op de kwaliteit van ons drinkwater. Het drinkwater van Oasen is veilig en betrouwbaar te drinken. We vinden nergens de stof Genx boven de veilig geachte en zeer strenge norm, dus vanuit het perspectief van Volksgezondheid zit de stof niet in het kraanwater. We moeten zorgen dat dit ook zo blijft. Als de lozing van Chemours doorgaat dan zijn we genoodzaakt om in de toekomst extra zuiveringsstappen bij te bouwen. Dat kost miljoenen en we vinden dat die rekening niet op het bordje van onze klanten terecht moet komen. Daarom ondersteunen we de beweging van de overheid om de vergunning van Chemours af te bouwen."

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1