Vrijwilligers in de prijzen

Home > Nieuws > Vrijwilligers in de prijzen

Vrijwilligers in de prijzen

Franny de Wit en de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Ridderkerk zijn de winnaars van de vrijwilligersprijzen van 2017! Op 2 januari werden zij op de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in het zonnetje gezet.

Wethouders Tineke Keuzenkamp en Marten Japenga maakten de uitslag bekend.

Aandacht voor ouderen

Franny de Wit is een van de oprichters van de eerste Buurtcirkel voor ouderen in Drievliet Het Zand. Al jaren organiseert ze diverse activiteiten in en om woonzorgcentrum de Reyerheem. Ook is ze zeer actief in het wijkideeteam. “Met elkaar en voor elkaar”, zo hoort het volgens haar. “De eenzaamheid onder ouderen is groot. Een klein beetje tijd en aandacht wordt erg gewaardeerd. Voor een glimlach is maar weinig nodig.”

Lichtpuntje

Steeds meer mensen zitten zo diep in de schulden, dat ze er op eigen kracht niet meer uitkomen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje zorgen voor een lichtpuntje. “We maken samen een plan. We beginnen met het in zicht brengen van de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Zo probeer je langzaam tot een oplossing te komen. Dat geeft iemand stap voor stap een beetje hoop terug.”

Met de Jaap van der Graafprijs en de Groepsprijs zetten de gemeente en Connect2act vrijwilligers die zich op een bijzondere wijze in Ridderkerk hebben ingezet in het zonnetje. Zanger Guus Bok maakte speciaal voor deze gelegenheid een lied. Er waren mooie en persoonlijke woorden voor alle genomineerde vrijwilligers.

Nominaties

De overige genomineerden voor de Jaap van der Graafprijs waren: Els Bakker en Rafiq Fris. Voor de Groepsprijs waren ook de vrijwilligers van Dagverzorging De Orchidee, Riederborgh genomineerd. De afgelopen weken kwamen alle genomineerden aan het woord in De Blauwkai.

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1