Omgevingsvisie

Home > Omgevingsvisie

Omgevingsvisie

De gemeente Ridderkerk heeft een aantal sterke punten, zoals de verschillende wijken met allemaal een eigen karakter, veel groen in de omgeving en werkgelegenheid in het centrum en Donkersloot. Deze sterke punten vormen de unieke gemeente Ridderkerk. Om dit unieke karakter te verbeteren en in de toekomst optimaal te benutten, hebben we de (maatschappelijke en ruimtelijke) kaders van het beleid tot 2035 vast gelegd in een Omgevingsvisie. Deze visie geeft richting aan toekomstige ontwikkelingen en laat ruimte voor initiatieven vanuit de Ridderkerkse samenleving. De visie is de basis voor alle (gemeentelijke) plannen. Met deze Omgevingsvisie is Ridderkerk klaar voor de toekomst!

Bijdragen aan de toekomst van Ridderkerk

Wij hebben afgelopen jaar op diverse momenten (zoals tijdens de Idee├źndag) samen met inwoners, bedrijven, ondernemers, politieke en maatschappelijke organisaties uitgebreid gesproken over toekomstbepalende keuzes. Met hen samen hebben we de visie opgesteld en kernwaarden bepaald. Na de vaststelling van de raad op 14 september kunnen wij de visie nu ook gaan uitvoeren, samen met iedereen die daar een bijdrage aan wil en kan leveren. Want wij willen graag dat iedereen bijdraagt aan de koers voor het Ridderkerk van morgen!

Besluitvorming

De gemeenteraad heeft op 14 september de Omgevingsvisie Ridderkerk 2035 vastgesteld. Dit is tevens het startsein voor het uitvoeringsprogramma.

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1