Ridderkerkpas

Home > Ridderkerkpas

Ridderkerkpas

De Ridderkerkpas is een pas in drie varianten:

  • Een cadeaukaart voor mantelzorgers;
  • Een pas waarmee inwoners met een minimum inkomen bijvoorbeeld schoolspullen of culturele activiteiten kunnen betalen;

en nog in ontwikkeling:

  • Een kortingspas voor alle Ridderkerkers, te gebruiken bij aangesloten Ridderkerkse winkeliers en bedrijven (vanaf 2017).

Ridderkerkpas voor mantelzorgers

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor de samenleving. Met hulp van mantelzorgers kan iedereen zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij. Daarom geeft de gemeente Ridderkerk  alle mantelzorgers een Ridderkerkpas met een tegoed van € 75,-. Een blijk van waardering voor de langdurige en intensieve zorg die mantelzorgers geven aan één of meerdere inwoners van Ridderkerk.

Meer informatie over de Ridderkerkpas voor mantelzorgers.

Ridderkerkpas voor inwoners met een minimum inkomen

Deelnemen aan sport en cultuur, meegaan op schoolreis of het kopen van schoolspullen. Dat is vaak lastig als je weinig te besteden hebt en als er na de huur en andere rekeningen nog maar net genoeg overblijft om boodschappen te doen. Heeft u een minimuminkomen (niet hoger dan 110% van de bijstandsnorm), dan kunt u - vanaf januari 2017 - een Ridderkerkpas voor uzelf en uw kinderen aanvragen. Met de pas kunt u bijvoorbeeld kleding, schoolspullen of het lidmaatschap van een (sport)vereniging betalen. De hoogte van het tegoed op de pas is voor volwassenen en kinderen verschillend. 

Meer informatie over de Ridderkerkpas voor inwoners met een minimum inkomen.

Kortingspas voor alle Ridderkerkers

Alle inwoners van Ridderkerk kunnen vanaf 2017 een kortingspas aanvragen. Deze pas is nog in ontwikkeling. Via de gemeentekrant De Blauwkai en deze website houden we u op de hoogte

Contact

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1
2981 EA Ridderkerk

Postadres: Postbus 271
2980 AG Ridderkerk

Telefoon: (0180) 451 234
WhatsApp: 06 - 11 87 06 87

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken