Vestigingsmogelijkheden

Home > Vestigingsmogelijkheden

Vestigingsmogelijkheden

Ridderkerk is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven. De bereikbaarheid is uitstekend door de ligging aan de A15 en A16. Bovendien is er een grote diversiteit aan vestigingslocaties: op nieuw te ontwikkelen bedrijventerreinen, op aantrekkelijke bestaande bedrijventerreinen of in het compacte centrumgebied.

Ridderkerk heeft een grote verscheidenheid aan vestigingslocaties voor het bedrijfsleven: van nieuw te ontwikkelen bedrijventerreinen tot gevarieerde bestaande terreinen en aantrekkelijke winkelcentra.

• Boelewerf

Op het terrein van de voormalige scheepswerf Boele is in de jaren tachtig een kleinschalig bedrijventerrein ontwikkeld, de Boelewerf.

• Cornelisland

Bij het knooppunt van de A15 en A16 wordt het nieuwste bedrijventerrein van Ridderkerk ontwikkeld: Cornelisland. Door de ligging is het terrein zeer geschikt voor transport en logistiek, maar ook voor vele andere sectoren. Er is immers sprake van een zeer goede zichtlocatie.

• Donkersloot-Noord

Met ruim 100 ha en ruim 7.000 werknemers is Donkersloot-Noord het grootste bedrijventerrein van Ridderkerk.

• Donkersloot-Zuid

Dit is één van de oudste bedrijventerreinen van Ridderkerk, maar het is zeker niet verouderd.

• Kastanjelaan

Dit is één van de drie kantoorlocaties in Ridderkerk. Goed gelegen nabij uitvalswegen. Bovendien zijn goede voorzieningen op loopafstand.

• Nieuw Reijerwaard

Waar tot voor kort tuinders hun geld verdienden, wordt binnenkort gestart met de ontwikkeling van een bedrijventerrein dat zich volledig richt op agro/vers/foodsector.

• Veren Ambacht

Bedrijventerrein Verenambacht is aan het begin van deze eeuw ontwikkeld als uitbreiding van het aangrenzende Barendrecht-Oost. Op Verenambacht zijn veel agf-bedrijven gevestigd.

• Winkelcentra

Ridderkerk heeft een aantrekkelijk winkelhart en verschillende goed functionerende wijkwinkelcentra.

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1