Vestigingsmogelijkheden

Home > Vestigingsmogelijkheden

Vestigingsmogelijkheden

Ridderkerk is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven. De bereikbaarheid is uitstekend door de ligging aan de A15 en A16. Bovendien is er een grote diversiteit aan vestigingslocaties: op nieuw te ontwikkelen bedrijventerreinen, op aantrekkelijke bestaande bedrijventerreinen of in het compacte centrumgebied.

Ridderkerk heeft een grote verscheidenheid aan vestigingslocaties voor het bedrijfsleven: van nieuw te ontwikkelen bedrijventerreinen tot gevarieerde bestaande terreinen en aantrekkelijke winkelcentra.

 • Boelewerf

  Op het terrein van de voormalige scheepswerf Boele is in de jaren tachtig een kleinschalig bedrijventerrein ontwikkeld, de Boelewerf.

 • Cornelisland

  Bij het knooppunt van de A15 en A16 wordt het nieuwste bedrijventerrein van Ridderkerk ontwikkeld: Cornelisland. Door de ligging is het terrein zeer geschikt voor transport en logistiek, maar ook voor vele andere sectoren. Er is immers sprake van een zeer goede zichtlocatie.

 • Donkersloot-Noord

  Met ruim 100 ha en ruim 7.000 werknemers is Donkersloot-Noord het grootste bedrijventerrein van Ridderkerk.

 • Donkersloot-Zuid

  Dit is één van de oudste bedrijventerreinen van Ridderkerk, maar het is zeker niet verouderd.

 • Groenenwaert

  Het bedrijventerrein De Groenenwaert ligt aan de rand van het Oosterpark. Het is een multifunctioneel bedrijvencomplex waar verschillende soorten ondernemingen zich hebben gehuisvest.

 • Kastanjelaan

  Dit is één van de drie kantoorlocaties in Ridderkerk. Goed gelegen nabij uitvalswegen. Bovendien zijn goede voorzieningen op loopafstand.

 • Nieuw Reijerwaard

  Waar tot voor kort tuinders hun geld verdienden, wordt binnenkort gestart met de ontwikkeling van een bedrijventerrein dat zich volledig richt op agro/vers/foodsector.

 • Veren Ambacht

  Bedrijventerrein Verenambacht is aan het begin van deze eeuw ontwikkeld als uitbreiding van het aangrenzende Barendrecht-Oost. Op Verenambacht zijn veel agf-bedrijven gevestigd.

 • Winkelcentra

  Ridderkerk heeft een aantrekkelijk winkelhart en verschillende goed functionerende wijkwinkelcentra.

Contact

Gemeente Ridderkerk
Bezoekadres: Koningsplein 1
2981 EA Ridderkerk

Postadres: Postbus 271
2980 AG Ridderkerk

Telefoon: (0180) 451 234
WhatsApp: 06 - 11 87 06 87

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken