12,5 jaar ogen en oren van de wijk

30 maart 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Henk van Os feliciteert Buurtpreventie Centrum en Omgeving. Naast hem de voorzitters, vader Arie-Piet en dochter Sabina Noordegraaf.

Buurtpreventie Centrum en Omgeving bestaat 12,5 jaar. Dat werd zaterdagavond gevierd.

Wethouder Henk van Os bracht een bezoekje aan de feestavond in De Loods. Hij feliciteerde de organisatie namens het gemeentebestuur.

De vrijwilligers van Buurtpreventie zijn de oren en ogen van de wijk: wandelend of fietsend proberen ze veiligheid en sociale cohesie te bevorderen. Ridderkerk kent 4 Buurtpreventies: in Bolnes, Slikkerveer, Drievliet / Het Zand en in Centrum en Omgeving (Oost en West).

De vrijwilligers controleren onder meer op rondzwervend afval, overhangend groen, kapotte lantarenpalen en onveilige situaties. Ze observeren, signaleren en rapporteren. Vertrouwen ze iets niet, dan melden ze dit bij boa’s, gemeente of politie.

De vrijwilligers attenderen mensen bijvoorbeeld op inbraakgevoeligheden. Maar Buurtpreventie heeft ook een sociale functie. Soms krijgen vrijwilligers bijvoorbeeld een tip dat iemand zich zorgen maakt om zijn buurman. Dan wordt bijvoorbeeld Facet Ridderkerk ingeschakeld.

Vrijwilligers zijn welkom en hard nodig. Nieuwsgierig? Aanmelden voor Buurtpreventie Centrum en Omgeving kan via e-mailadres info@bpco.nl. Meer informatie over Buurtpreventie Slikkerveer vindt u op website buurtpreventieslikkerveer.nl, over Drievliet-’t Zand op de website buurtpreventiedrievlietzand.nl en over Bolnes via de e-mailadres buurtpreventiebolnes@gmail.com.