Aandacht voor jonge mantelzorgers

31 mei 2023, 08:22
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Om jonge mantelzorgers te ondersteunen en zichtbaar te maken, is het van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger.

Facet Mantelzorg biedt in Ridderkerk ondersteuning aan jonge mantelzorgers en hun ouders. Facet organiseert in deze week extra activiteiten. Voor mantelzorgers tot en met twaalf jaar is er een speurtocht met pannenkoeken eten. Jonge mantelzorgers vanaf twaalf jaar zijn welkom bij een gezellig samenzijn met bowlen en gourmetten.

Er staan bij Facet Mantelzorg nu 82 jonge mantelzorgers geregistreerd. Voor hen is er iedere laatste dinsdagmiddag van de maand een chillmiddag in De Loods. Mantelzorgers tussen de acht en zestien jaar kunnen er spelletjes doen, gamen, kletsen en knutselen.

Gemiddeld is één op de vier kinderen/jongeren mantelzorger. Kinderen en jongeren die opgroeien met een zieke, beperkte of verslaafde naaste noemen we jonge mantelzorgers. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Jonge mantelzorgers hebben vaak extra (zorg)taken, maken zich regelmatig zorgen en moeten soms zorg en aandacht missen. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft voldoening, maar kan ook zwaar zijn.

Jonge mantelzorger kunnen zich registreren bij Facet Mantelzorg. Ze kunnen dan de Pluim voor Mantelzorgers ontvangen, ter waarde van 75 euro. De eerstvolgende chillmiddag is op 30 juni.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@karaatmantelzorg.nl. Of bel/WhatsApp naar 06-1594 2108. Volg @JongRidderkerk op Instagram voor berichtjes van Facet Mantelzorg.