Cadeaus voor iedereen

25 april 2023, 16:30
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Said Hatuina begon met het verkopen van fruitpakketten aan bedrijven.

De kleine buurtwinkel waar de wijk samenkomt en grote, markante bedrijven. Starters met een creatief idee en ondernemers die onvermoeibaar doorzetten. Stuk voor stuk verrijken zij Ridderkerk met hun passie, ambacht en ondernemerszin. Zij geven Ridderkerk ‘smoel’. Hier leest u hun verhaal.

Makkelijk een cadeau voor iemand regelen, maar het toch persoonlijk maken: bij For You Gifts kunnen particulieren en bedrijven hun eigen cadeau samenstellen. “Ik wil dat mensen een cadeau geven dat niemand anders geeft”, vertelt eigenaar Said Hatuina.

Van fruit naar chocola

De ondernemerscarrière van Hatuina begon in 2016 met het verkopen van fruitabonnementen aan bedrijven. Voorheen verkocht de Ridderkerker bedrijfssoftware om ziekteverzuim bij te houden. In die tijd ontstond het idee voor een bedrijf. “Ik dacht: werkgevers geven hun medewerkers weleens een fruitmand bij ziekte. Beter is het om ze fit en gezond te houden. Wat als ik ervoor zorg dat zij hun medewerkers wekelijks fruit kunnen aanbieden?”

Fruitzaam Gifts was een feit. Hatuina: “Steeds vaker kreeg ik de vraag of ik bijvoorbeeld ook thee of chocolade kon toevoegen.” De keuze om cadeauartikelen te gaan verkopen, was snel gemaakt. De naam veranderde in 2022 in For You Gifts. Dat liep al snel zo goed, dat het bedrijfspand aan de Schaapherderweg te klein bleek.

Hatuina betrok niet alleen het pand ernaast, maar sinds een paar weken ook dat daarnaast. In de drie panden werken inmiddels 22 mensen. “In het begin hadden we rond de vijftig bestellingen per dag. Tijdens de coronapandemie steeg dat naar rond de driehonderd. Als we in ons nieuwe pand op volle toeren draaien, gaan we naar zeshonderd bestellingen per dag.” Waar hij die explosieve groei aan te danken heeft? “Ik ben ervan overtuigd dat de vraag naar je producten altijd stijgt als je kwaliteit levert en uniek bent.”

Persoonlijk

De fruitpakketten waar het allemaal mee begon, verkoopt hij nog steeds. Ze zorgen nog voor een kwart van de omzet. Verder verkoopt Hatuina vooral heliumballonnen en cadeaupakketten, zoals een ontspanningspakket of een borrelpakket. “We pakken ze stuk voor stuk met de hand in. We kiezen voor specialistisch werk in plaats van voor het massale.” De marketingafdeling bedenkt iedere maand een nieuw pakket. Deze maand eentje om iemand te bedanken, met een gouden geurkaars en chocola erin met de tekst ‘Thank You. You truly have a heart of gold’.

Klanten kunnen cadeaus ook personaliseren. Denk aan een ballon, serveerplank of mok met een eigen boodschap. Bij elke bestelling is het voor een paar euro’s extra mogelijk er een wenskaart met persoonlijke boodschap bij te doen. Daarnaast is er volop keus uit cadeaus voor allerlei gelegenheden. Bloemen, een doos luxe chocola, een knuffelbeer en noem maar op.
Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen een grote rol. Zo wordt rottend fruit opgehaald en verwerkt tot compost. De houten fruitkistjes worden gemaakt bij de sociale werkplaats van het Leger des Heils en de bamboe fruitschalen zijn herbruikbaar. Het fruit wordt lokaal ingekocht bij Ridderkerkse groothandel Van Gelder.

Niet alleen zijn klanten vinden dat Said Hatuina geen appels voor citroenen verkoopt. Ook de vakjury van de Shopping Awards is erg te spreken over de Ridderkerkse webwinkel. Vorig jaar sleepte For You Gifts een tweede prijs in de wacht voor snelst groeiende webshop. Dit jaar won Hatuina met zijn team opnieuw zilver: For You Gifts is de op een na beste webwinkel in de categorie cadeaus. “Het werk geeft me een voldaan gevoel, want we maken dagelijks mensen blij.”

Heeft u als ondernemer vragen aan de gemeente? Neem dan contact op met de bedrijfscontactfunctionarissen.