College bezoekt Tentweek en jarige Jeugdland

24 augustus 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Het college van burgemeester en wethouders bracht afgelopen week een bezoek aan Tentweek.

De vakantie is weer voorbij, maar Ridderkerkse kinderen kunnen nog nagenieten van alle activiteiten die georganiseerd werden. Het college van burgemeester en wethouders bracht vorige week een bezoek aan twee daarvan: Tentweek en Jeugdland.

Naast Bouwstad, Summer Events en Jeugdwielertour 3×2 hoefden kinderen zich ook in de laatste week van de zomer niet te vervelen. Het college nam een kijkje in het Electropark in Slikkerveer. Daar werd de Tentweek georganiseerd. In sporthal De Fakkel zagen de bestuurders honderden kinderen genieten van Jeugdland.

Activiteiten

De Tentweek is een jaarlijks evenement van de Wilhelminakerk. Kinderen van 4-13 jaar en 13+ konden er voor allerlei activiteiten terecht. Zo werd er elke ochtend geknutseld en was er dinsdag een vossenjacht en zeskamp. Donderdagmiddag deed het college mee met een aantal spelletjes tijdens de spelletjesmiddag.

Naast de Tentweek kreeg ook Jeugdland een bezoek van de enthousiaste bestuurders. In sporthal De Fakkel haalden kinderen (4-12 jaar) vorige week hun hart op met allerlei speel-, knutsel- en springactiviteiten. Het evenement, georganiseerd door Stichting Evenementen Ridderkerk (SER), tikte dit jaar de 50e editie aan. Het college overhandigde daarom een bos bloemen aan voorzitter Gerard Sluimers en feliciteerde de organisatie met het jubileum.

De collegeleden spraken ook hun waardering uit voor alle vrijwilligers. Wethouder Fleur Stip: “De hele zomer hebben kinderen kunnen genieten van allerlei activiteiten. Daar zijn we als college heel trots op. Een groot compliment aan de honderden vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet.”