Doe mee met Tuinvogeltelling

26 januari 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Heb u vogels in uw tuin? Doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling en ontvang gratis een traktatie voor vogels.

Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 januari vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Die wordt elk jaar georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Door een half uurtje de vogels in uw tuin of op uw balkon te tellen, krijgt de Vogelbescherming meer inzicht in welke vogels er in onze tuinen komen en hoe ze zich ontwikkelen. Daarmee kunnen de vogels beter geholpen en beschermt worden. In 2022 telden ruim 170.000 mensen mee. Toen was de huismus de koploper, gevolgd door de koolmees en de merel.

Hoe werkt het? Tel op vrijdag, zaterdag of zondag één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over? Die tellen niet mee. Noteer alle waarnemingen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Geef uw telling uiterlijk maandag 30 januari 12.00 uur door.
Wanneer u uw aanmeldingsmail bij de receptie van het gemeentehuis laat zien, ontvangt u gratis een traktatie voor vogels om op te hangen in de tuin (op is op).

Op de website van de Vogelbescherming kunt u zich aanmelden en leest u hoe u uw waarnemingen kunt doorgeven.