Gezellige middag op Wereld Alzheimer Dag

28 september 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Edward Piena begeleidt twee van de gasten door de regen heen naar het wijkcentrum.

Dementievriendelijk Ridderkerk hield vorige week donderdag een gezellige middag voor mensen met dementie en hun familie of mantelzorgers. Het was 21 september namelijk Wereld Alzheimer Dag.

Deelnemers werden ontvangen met een lunch. Wethouder Edward Piena heette de bezoekers welkom in Wijkcentrum West. Daarna werden er spelletjes gespeeld, konden deelnemers een herinneringsroute lopen en was er een muzikaal programma met zanger Chris Grem. Hij nam zijn toehoorders mee terug in de tijd met hits van Nederlandse en buitenlandse bodem. Ook burgemeester Marco Oosterwijk bracht een bezoek aan de gezellige middag.

Naast genieten was het doel van de middag om meer bekendheid te geven aan de ziekte dementie. Daarom lanceerde Dementievriendelijk Ridderkerk het ‘Spel der Herinneringen’. Daarmee kunnen spelers persoonlijke herinneringen ophalen tijdens een ouderwets spelletje Ganzenbord. De extra vragen motiveren spelers om gesprekken te voeren, ervaringen uit te wisselen en elkaar beter te leren kennen.

Kijk op de website Dementievriendelijk Ridderkerk voor meer informatie.