Huiskamer voor en door Ridderkerkers

6 april 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Edward Piena opent de Huiskamer door twee linten aan elkaar te knopen

Wethouder Edward Piena opende vorige week donderdag de Huiskamer van Ridderkerk.

De Huiskamer is te vinden aan Sint Jorisstraat 6 tot 8. Het pand stond al enige tijd leeg. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het inloophuis in te richten.

Initiatiefnemers Marinus Roobol en Gerard Rijsdijk willen dat het inloophuis een plek wordt van ontmoeting, betrokkenheid en hoop. De initiatiefnemers willen via activiteiten het goed samenleven en verbindingen bevorderen.

Sinds vorige week kunnen inwoners van de wijk Centrum en andere Ridderkerkers binnenlopen, gewoon voor een bak koffie aan de stamtafel of om een broodje te eten. Er is ruimte voor een praatje en een spelletje. Verder is er een kinderclub en zullen er wijkmaaltijden en creatieve bijeenkomsten en workshops worden georganiseerd. Er is ook ruimte voor andere initiatieven.

Begin dit jaar inventariseerde Gemeente Ridderkerk via een enquête of er behoefte is aan een ontmoetingsplek in Centrum, omdat deze wijk geen wijkcentrum heeft. De Huiskamer staat hier los van en is een particulier initiatief. Het inloophuis wordt uiteraard meegenomen in het onderzoek naar een ontmoetingsplek in Centrum.

Op de hoogte blijven kan via de website van De Huiskamer, Facebook en Instagram.