IJsselmondse Knoop feestelijk geopend

6 juli 2023, 07:22
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
De fietstunnels werden geopend door een stoet kinderen op versierde fietsen. Zij reden samen met een fietsend orkest door het gekleurde lint.

Zaterdag werden de fietstunnels onder de vernieuwde IJsselmondse Knoop feestelijk geopend.

Een stoet kinderen op versierde fietsen reed samen met een fietsend orkest door een gekleurd lint. Dat lint werd vastgehouden door de twee betrokken wethouders, Henk van Os namens Gemeente Ridderkerk en Lennart van der Linden namens Gemeente Barendrecht. Henk van Os is blij dat de toegang naar bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard vernieuwd en klaar is. “Ik ben ook heel blij dat dat gelukt is binnen het budget én binnen de planning.”

De werkzaamheden duurden zo’n anderhalf jaar. Ze gingen voor weggebruikers, bedrijven en omwonenden gepaard met afsluitingen en omleidingen. Om te vieren dat dit allemaal achter de rug is, werd zaterdag een streetfair gehouden op het voormalig bouwterrein tussen de IJsselmondse Knoop en Van der Valk Hotel Ridderkerk.

Bezoekers konden de Knoop bekijken vanuit een reuzenrad en er stonden springkussens en foodtrucks. Na de openingshandeling kon iedereen voor het eerst in de fietstunnels kijken en er doorheen wandelen. In deze onderdoorgangen heeft internationaal straatkunstenaar Marcus Debie muurschilderingen aangebracht.

De toegang tot bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard en de andere terreinen van Dutch Fresh Port is grondig verbouwd. Er is gewerkt aan extra rijstroken, verbeterde aansluitingen op de omliggende wegen, extra opstelstroken en fietsonderdoorgangen onder de Verenambachtseweg en de Verbindingsweg.