Jong en oud geniet van de buitenlucht

22 juni 2023, 10:09
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Alle deelnemers aan de Kom naar buiten-dag kregen een medaille.

Zo’n zestig bewoners van woonzorgcentrum Reyerheem deden vorige week donderdag voor de eerste keer mee aan Kom naar buiten-dag.

Begeleid door vrijwilligers, mantelzorgers en personeelsleden maakten de bewoners een rondje door de wijk. Ook manager Thea de Jong was van de partij. Bij terugkomst wachtte de deelnemers een verrassing. Wethouder Fleur Stip stond klaar om iedereen – bewoners én begeleiders – een medaille om te hangen. Daarna kon iedereen genieten van haring, kibbeling en liederen, gezongen door Shantykoor Rotterdam.

Het initiatief ontstond vanuit de wandelvierdaagse. Daaraan deden in het verleden zo’n dertig bewoners mee. De wandeltocht zou al op 9 mei worden gehouden, maar hevige buien zorgden ervoor dat het evenement toen moest worden afgeblazen.

Buitenspeeldag

Ook veel kinderen genoten van het buiten zijn. Er was grote drukte bij de activiteiten in het kader van de Nationale Buitenspeeldag. Die wordt georganiseerd om kinderen te laten ontdekken dat samen buitenspelen fijn is. Voor kinderen was er van alles te beleven aan de Willemstraat (bewonersvereniging), de Reyerweg (Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer) en de Noordstraat. Op die laatste locatie pakte Facet flink uit met allerlei spelmateriaal. Buitenspeelmiddag werd officieel geopend door kinderburgemeester Meike Oosterwijk. Bij de ingang van de Krajicek Playground knipte ze na een korte toespraak een rood lint door.