Komt u kind ook zwerfafval prikken?

5 oktober 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Kinderburgemeester Meike Oosterwijk roept iedereen op te helpen met zwerfafval opruimen.

Kinderburgemeester Meike Oosterwijk gaat woensdag 18 oktober (in de herfstvakantie) op pad om afval te prikken. Doen uw kinderen ook mee?

Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Zo ook voor kinderburgemeester Meike Oosterwijk. Een schone omgeving is belangrijk voor mensen, dieren en het milieu. Daarnaast draagt het bij aan het leefplezier in de buurt, een goede gezondheid en de manier waarop we veiligheid ervaren op straat.
Meike: “Afval hoor je bijvoorbeeld niet achter te laten op straat of in de bosjes. Als iedereen iets van straat zou oprapen, dan zouden we Ridderkerk samen schoon en netjes houden. Ik roep alle kinderen daarom op om woensdag 18 oktober mee te doen. En wat helemaal leuk is: de groep die het meeste afval inzamelt wint een toffe prijs!”

Kinderen die het leuk vinden om te komen helpen, zijn om 10.45 uur welkom op het Koningsplein. Ouders, opa’s, oma’s, broers en zussen zijn natuurlijk ook welkom. Daar ontvangt iedereen van Facet Ridderkerk een hesje, een vuilniszak met ring en een prikstok. Heb je zelf een prikstok, neem deze dan vooral mee.

Samen komen we in actie om Ridderkerk schoon te prikken. Deelnemers worden na afloop, rond 12.00 uur, beloond met wat lekkers en limonade. Meike: “Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over deze zwerfafvalactie als ik en geïnspireerd zijn om hieraan mee te doen!”

Aanmelden kan vanaf via de website van Facet Ridderkerk.