Leerlingen Gemini College in debat

5 oktober 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Fleur Stip vertelt de scholieren over het gemeentebestuur en de debatten in de raadzaal.

Leerlingen van het Gemini College gingen woensdag 27 september met elkaar in debat. In de raadzaal van het gemeentehuis gingen ze in gesprek over twee stellingen.

De lesdagen moeten korter worden op het Gemini College en de winkels in Ridderkerk moeten op zondag open: dat waren de stellingen waar de 46 leerlingen van 2 vwo hun voor- en tegenargumenten over gaven.

De tweedeklassers debatteerden vorige week woensdag voor het eerst. Dat deden ze in de raadzaal van het gemeentehuis. Het debat is onderdeel van een nieuw vwo-programma op het Gemini College. Wethouder Fleur Stip heette de scholieren en de twee begeleidende docenten welkom en gaf hun uitleg over het gemeentebestuur en de raadzaal. “Jullie zitten nu in de raadzaal, een belangrijke plek voor het gemeentebestuur. Hier debatteert normaal gesproken de gemeenteraad. Leuk dat jullie daar nu op deze plek mee kunnen oefenen. Wie weet worden jullie ooit ook gemeenteraadslid en debatteren jullie hier dan weer”, sprak ze de scholieren toe voordat ze van start gingen.

Binnen het nieuwe vwo-programma werken de leerlingen een dag in de week op projectbasis. In het eerste jaar maken ze kennis met de projecten. In de tweede klas doen ze een maatschappelijke stage en een aanbeveling aan betrokken organisaties.