Mooi weer en muziek moedigen Roparunners aan

31 mei 2023, 08:34
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Fleur Stip opende in Rijsoord de muzikale doorkomst. Op het Koningsplein bezorgden volle terrassen en live optredens de Roparunners een warm welkom.

De voorlopige opbrengst van Roparun 2023 is ruim 2,5 miljoen euro. Dat bedrag kan nog oplopen. Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Tijdens deze Roparun hebben 210 teams 550 kilometer afgelegd. In het verleden startten de teams vanuit Frankrijk of Duitsland. Deze keer vertrokken ze – net als vorig jaar – vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. Vandaar liepen zij via een noordelijke route langs steden als Sleen, Dalen, Coevorden en Almelo of een zuidelijke route langs Arnhem, Eindhoven, Breda en Roosendaal.

In Ridderkerk waren er twee muzikale doorkomsten voor de lopers en fietsers op de zuidelijke route. Ze kwamen maandag, op weg naar de finish op de Coolsingel, via de brug over de Noord Ridderkerk binnen. Op het Koningsplein kwam Nederlandstalige muziek uit de luidsprekers van het radioprogramma ‘Op Volle Kracht’. Presentator Hessel Wijkstra presenteerde in dit liveprogramma verschillende artiesten. Dankzij het zonnige weer zaten de terrassen vol op het plein.

In Rijsoord gaf wethouder Fleur Stip eerder op de dag het startsein voor de muzikale doorkomst op de hoek van de Lagendijk en Rijksstraatweg. Daar verzorgde Allin Music van Ron in ’t Hout de muziek.

De Roparun (Rotterdam-Parijs Run) is een non-stop estafetteloop die in 1992 voor het eerst werd gehouden tussen Rotterdam en Parijs en toen 45.000 euro opbracht. Vanwege de maximale capaciteit van 275 teams op het parcours werd in 2012 een tweede run georganiseerd vanuit Hamburg.