Niet alleen voor wijn naar Jan & Monique

31 augustus 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Jan en Monique den Boef runnen al twaalf jaar een wijnhandel en slijterij in Slikkerveer.

Wijnhandel en Slijterij Jan & Monique is meer dan alleen de winkel op de hoek van de Prinses Margrietstraat in Slikkerveer. Wijnproeverijen, catering, gepersonaliseerde relatiegeschenken en kerstpakketten: Jan en Monique den Boef doen het allemaal.

Exclusief

Zo nu en dan rinkelt de telefoon van de wijnhandel. Jan neemt een bestelling op van een vaste klant. Wanneer hij het kan bezorgen? “Ik kom er zo snel mogelijk aan”, zegt hij zonder aarzeling. Terwijl Monique verder praat, verzamelt hij de producten om ze direct na het interview te gaan bezorgen. “We kunnen gewoon geen nee zeggen”, lacht hij.

Die klantvriendelijkheid zat er bij het overnemen van de winkel, nu zo’n twaalf jaar geleden, al in. Als een klant op vakantie een heerlijke wijn heeft gedronken en daar ook in Nederland nog van wil genieten, doen Jan en Monique hun best om het product te importeren. Jan: “Toen we de winkel net hadden overgenomen, zei een kennis tegen ons: ‘Mensen moeten voor jullie komen, niet voor de producten.’ Dat hebben we ter harte genomen.”

Jan werkte eerder als postkantoormedewerker, kwam bij een wijngroothandel terecht en kreeg een tip van een kennis: de wijnhandel in Slikkerveer is te koop. Monique schaafde haar kennis over drank bij en de rest is geschiedenis. Klanten komen naar de winkel om de verscheidenheid aan wijn, speciaalbier en gedestilleerde drank, maar ook om exclusieve whisky. Jan: “Dat schap hebben we steeds verder uitgebreid, het is onze specialiteit.” Monique vult aan: “De exclusieve whisky’s verkopen we vooral aan verzamelaars. Regelmatig kopen we limited editions in omdat we op voorhand weten dat zij er interesse in hebben.”

Die verzamelaars kunnen zomaar een bedrag met meerdere nullen voor een fles whisky over hebben. De duurste fles die ze ooit verkocht hebben, ging namelijk voor drieduizend euro over de toonbank. Maar, niet alles in de winkel is voor de liefhebber met een flinke portemonnee. “Mensen met een klein budget kunnen ook bij ons terecht voor bijvoorbeeld een goede fles wijn”, vertelt Monique.

Pakketten en feesten

Naast het regelen van drankcatering voor feesten en evenementen, krijgen de Ridderkerkers ook regelmatig de vraag om een pakket samen te stellen. Hiervoor werkt het paar samen met andere Ridderkerkse ondernemers. Met het sponsoren van Ridderkerkse sportclubs staat het ondernemersstel middenin de lokale samenleving.

Ondertussen loopt een klant binnen. Jan raakt onmiddellijk met hem aan de praat. “Het is soms net een buurtwinkel hier”, vertelt Jan als de bekende heeft afgerekend. Met hun vaste klantenkring heeft het ondernemerspaar dan ook een goede band. Monique: “Laatst kregen we een bestelling voor een barbecue. ‘Hebben jullie die avond al iets?’, vroeg de klant. Wij waren natuurlijk ook uitgenodigd, zei hij.”

Op wijnhandeljanenmonique.nl vindt u meer informatie. Heeft u als ondernemer vragen aan de gemeente? Neem dan contact op met de bedrijfscontactfunctionarissen.