Nieuw Islamitisch Centrum feestelijk geopend

8 juni 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Na de opening waren er rondleidingen door het nieuwe Islamtisch Centrum Ridderkerk.

Stichting Islamitisch Centrum Ridderkerk heeft haar nieuwe pand aan de Jhr. van Karnebeekweg officieel geopend.

Burgemeester Marco Oosterwijk knipte een lint bij de ingang door. Dat deed hij samen met stichtingsvoorzitter Seyit Askin, architect Hamid Oppier en Fikri Demirtas van Stichting Islamitisch Centrum Nederland. Na de opening waren er rondleidingen door het nieuwe gebouw. Daarvoor waren ook de omwonenden uitgenodigd.

Brugfunctie

Het Islamitisch Centrum vestigde zich in 1993 in Ridderkerk. Nadat gebleken was dat verbouw van het oude pand niet goed mogelijk was, werd in 2019 besloten tot nieuwbouw op dezelfde locatie. In het pand, met een gebruiksoppervlak van 1295 vierkante meter, zijn ook Stichting Witte Lelie (kinderopvang) en Stichting Tulp gevestigd. De laatste verzorgt educatieve, emancipatorische en culturele activiteiten. Daarmee is het centrum meer dan een gebedsruimte, want het vervult ook een brugfunctie tussen moslims en niet-moslims in de samenleving.

Burgemeester Oosterwijk prees het Islamitisch Centrum voor de betrokkenheid op de Ridderkerkse samenleving. “Het feit dat u de buurtbewoners hebt uitgenodigd voor deze feestelijke opening getuigt van uw verbondenheid met uw omgeving.’’ Oosterwijk riep op om nieuwsgierig naar elkaar te zijn en te blijven. “Want we kunnen niet zonder elkaar.’’
De officiële opening werd gevolgd door enkele feestelijke dagen met onder meer een buurtfeest en een fancy fair.

Op sicridderkerk.nl vindt u meer informatie over Stichting Islamitisch Centrum Ridderkerk.