Nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd

23 februari 2023, 09:00

Meike Oosterwijk is donderdag 16 februari geïnstalleerd als tweede kinderburgemeester van Ridderkerk.

In het bijzijn van de gemeenteraad, het college en haar familie kreeg ze door burgemeester Anny Attema de ambtsketen omgehangen. Wethouder Fleur Stip sprak de tienjarige Ridderkerkse toe. Ze complimenteerde Meike met het goede sollicitatiegesprek. “Je zat heel ontspannen te praten over wat jou allemaal bezighoudt, waarom je kinderburgemeester wilt worden en op welke plekken in Ridderkerk je graag komt.’’ Wethouder Stip zei verder dat de gemeente het belangrijk vindt om een kinderburgemeester te hebben. “Onze kinderen zijn de toekomst, en hun stem is erg belangrijk voor ons.’’

Meike is een leerling van de Rehobothschool. Ze volgt Maylin Ouwens op, die op 8 december 2020 werd geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van Ridderkerk. Maylins termijn werd in verband met corona verlengd en liep vorig jaar af. De afgelopen maanden konden Ridderkerkse leerlingen uit groep 7 zich aanmelden. Vijf kinderen werden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met burgemeester Anny Attema en wethouder Fleur Stip.

De kinderburgemeester is een initiatief van Gemeente Ridderkerk om kinderen een stem te geven en hen mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. Als kinderburgemeester gaat Meike met de burgemeester of een van de wethouders mee naar bijzondere gebeurtenissen. Soms houdt ze een korte toespraak.