Ondernemersborrel over lokaal inkopen

30 maart 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Theo van der Linden, de meest gevraagde spreker op het gebied van Europese aanbestedingen en lokaal inkopen, sprak Ridderkerkse ondernemers vorige week donderdag toe tijdens onze ondernemersborrel.

Hij gaf de aanwezige ondernemers allerlei tips. “Wees kritisch op jezelf en zorg dat je verhaal goed is. Verplaats je in degene voor wie je het maakt. En laat het lezen door iemand die niet in jouw vakgebied zit: is het echt duidelijk? Zoek uit wat het belangrijkste criterium is en speel daarop in. En tenslotte: Zorg dat je geen fouten maakt bij het indienen. Lees de handleiding, zodat je de opdracht niet misloopt door een klein foutje.”

Van der Linden vertelde de ondernemers ook dat het goed is om vooruit te denken: “Stel dat je veel voor de overheid werkt en je wagenpark moet aanbesteden. Let er dan op dat je dat duurzaam doet, want je weet dat ze daar om gaan vragen, ook als dat misschien pas over een paar jaar is.”

De ondernemers konden tijdens de ondernemersborrel ook in gesprek met medewerkers van de afdeling inkoop van de gemeente. Door deze kennismaking weten onze lokale ondernemers en de gemeente elkaar in de toekomst makkelijker te vinden.
Wethouder Henk van Os: “Het verhaal van Theo van der Linden was heel inspirerend. Met zijn tips hielp hij de ondernemers en de gemeente om lokale inkoop te bevorderen. Mooi dat ondernemers elkaar daarna beter konden leren kennen tijdens de informele borrel.”