Ondernemerslunch over kansen voor samenwerking

5 oktober 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Onder genot van de lunch legden ondernemers contacten voor nieuwe samenwerkingen.

Vrijdag 29 september was er een Ondernemerslunch in Hotel van der Valk Ridderkerk. Ondernemers spraken elkaar over het thema ‘koppelkansen’.

Wethouder Henk van Os opende de lunch, waar ruim zestig ondernemers op afgekomen waren. Hij gaf daarna het woord aan Stichting Present Ridderkerk. Coördinator Mireille van Halem vertelde over het werk dat Present doet samen met vele vrijwilligers en partners. Present zet zich onder meer in voor inwoners met een kleine portemonnee en inwoners die in isolement leven.

De stichting zoekt daarbij actief de samenwerking met lokale bedrijven die een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Het gaat vaak om praktische hulp, zoals meewerken aan een klus of het beschikbaar stellen van een bus.

Daarna nam Johan in ’t Veld het woord. Hij vertelde de ondernemers over de ontwikkelingen binnen Dutch Fresh Port (DFP). In dit agro-vers-foodcluster werken AGF-bedrijven uit Ridderkerk en Barendrecht samen om Dutch Fresh Port te versterken en op de kaart te zetten. Deze samenwerking richt zich op de arbeidsmarkt, bereikbaarheid, innovatie en duurzaamheid. Het cluster ziet ook ‘koppelkansen’ met het Ridderkerkse MKB. Ondertussen genoten de ondernemers van de lunch en legden contacten voor nieuwe samenwerkingen.

Bedrijven die Present willen helpen, kunnen contact opnemen met de stichting via info@presentridderkerk.nl.