Papier kan zeven keer worden hergebruikt

25 mei 2023, 10:54

Voor veel mensen is het gelukkig al de gewoonste zaak van de wereld om gebruikt papier en karton in de papierbak te gooien. Wist u dat een papiervezel wel zes à zeven keer hergebruikt kan worden?

Door papier en karton op de juiste manier aan te bieden kan dit weer opnieuw gebruikt worden. Nadat u het papier en karton gescheiden heeft ingeleverd, wordt het gesorteerd en schoongemaakt om weer te worden verwerkt tot nieuw papier of karton. Vervolgens kan de kringloop van papier en karton opnieuw beginnen.

Schoon en droog

Tijdschriften, eierdozen, cadeaupapier, kartonnen dozen: het mag allemaal in de papierbak. Let wel op dat papier en karton schoon en droog ingeleverd moet worden. Vuil papier, zoals zakdoekjes of pizzadozen met vetvlekken, hoort bij het restafval. Schone taart- en pizzadozen mogen wel in de papierbak.

Zo plat mogelijk

Verpakkingen nemen vaak veel ruimte in. Maak ze daarom zo plat mogelijk voordat u ze in de papierbak gooit. Zo bespaart u ruimte en hoeft u minder vaak naar de ondergrondse container te lopen of uw container aan de weg te zetten.