Ridderkerk doneert voor slachtoffers aardbeving

16 februari 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

De aardbevingen in Turkije en Syrië zijn een ongekende ramp. “We voelen mee met de angst, wanhoop en het verdriet van de inwoners in dit gebied”, zegt burgemeester Anny Attema.

Daarom doneert gemeente Ridderkerk één euro per inwoner voor de slachtoffers van de aardbeving. Een bedrag van afgerond € 47.000,- wordt overgemaakt naar Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties.

Als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aardbeving hing de Nederlandse vlag vrijdag halfstok bij het gemeentehuis. Burgemeester Attema bezocht gisteravond, woensdag 15 februari, de Boezemkerk. Daar hield Stichting Integratie in Ridderkerk een bijeenkomst voor Syrische, Turkse en Afghaanse Ridderkerkers. Er werd lief en leed gedeeld en de burgemeester stak de mensen een hart onder de riem. Ook werd het startsein gegeven voor de actie ‘€ 1,’per Ridderkerker’ voor noodhulp. Doneren kan tot 15 maart via NL14INGB0007046430 ten name van SIR.

Strenge winter

De World Health Organisation (WHO) schat het aantal getroffen mensen op 23 miljoen en het aantal dodelijke slachtoffers loopt snel op. Bewoners zitten zonder water, stroom en voedsel in een zeer strenge winter. En dat in een gebied waar ook miljoenen vluchtelingen worden opgevangen, aan beide kanten van de grens.

De Nederlandse bijdragen die via Giro555 binnenkomen, worden ingezet om noodhulp te verlenen. Een deel van de middelen zal gebruikt worden voor structurele wederopbouw.

Doneren kan via website van Giro555.