Samen hardlopen en wandelen

10 augustus 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
De leden van Trimclub Antilope tijdens een van de trainingen, die drie keer per week worden gehouden. Foto: Mladen Pikulic

De natuur in om te genieten én aan je conditie te werken: leden van Trimclub Antilope komen wekelijks bij elkaar. Voorzitter Elise Kocks: “De een traint voor een marathon, de ander loopt voor de gezelligheid.”

Jong, oud, beginner of marathonloper: iedereen kan terecht bij Trimclub Antilope. De vereniging biedt drie keer per week trainingen onder begeleiding aan. Nooit hardgelopen of een slechte conditie? Dan start elke januari een hardloopcursus van tien weken. “We beginnen helemaal bij nul. Samen bouwen we je conditie steeds verder op.”

Laagdrempelig

Het verhaal van Antilope begint in 1978 met een advertentie in De Combinatie. Op initiatief van de gemeente werden inwoners opgeroepen deel te nemen aan trimactiviteiten. Richard Ouwens bracht de trimactiviteiten samen in een vereniging. Trimclub Antilope was een feit. Zijn zoon Michel brengt nu als een van de vijf trainers zijn gedachtegoed over.

Elise Kocks is sinds 2 jaar voorzitter. “Ik deed mijn hele leven teamsporten, maar stopte daarmee toen ik kinderen kreeg. Mijn ouders waren al lang lid en mijn moeder heeft in het bestuur gezeten.” De stap om te gaan hardlopen bij Antilope was dan ook vanzelfsprekend.

Penningmeester Christine van der Knaap heeft begin 2022, na een pauze van 2 jaar, het hardlopen bij Antilope weer opgepakt. “Ik wil graag ’s avonds hardlopen, maar niet alleen. Na de training op zaterdagochtend blijven sommigen bijkletsen in de kantine van Ridderkerk Rowdies. Onze slogan is niet voor niets: samen bewegen, samen plezier.”

Samen is het een stuk leuker.

Elise vult aan: “Als je ’s avonds thuiskomt van werk, kan het een grote stap zijn om de hardloopschoenen aan te trekken. Samen is het een stuk leuker om er toch voor te gaan.”
Het blijft niet alleen bij trainen. De leden van Antilope doen regelmatig mee aan evenementen, zoals de Ridderkerk City Run op 17 september.

Het mooiste evenement waar Christine en Elise op terugkijken? Dat is de bevrijdingsloop. Eens in de 5 jaar brengen leden het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Ridderkerk. Christine: “Het was een heel avontuur om in het geheimzinnige van de nacht samen te hardlopen.” Elise: “Ook aan dat evenement kon iedereen van onze club meedoen. Trainer Dick de Ruiter koos er bijvoorbeeld voor om te fietsen en ons tachtigjarige lid Andries Ruiten ging mee als chauffeur en coach.”

Als je eenmaal besmet bent met het hardloopvirus, dan kom je er niet meer vanaf volgens Elise en Christine. Elise: “Zeker onze nieuwe leden zijn erg enthousiast. Maar iedereen doet waar hij of zij goed bij voelt.”

Kijk op de website van Trimclub Antilope voor meer informatie.