Samen spelen tijdens Summer Events

27 juli 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Als onderdeel van de Summer Events konden kinderen afgelopen week leren overleven in de natuur.

Een taart versieren, skaten of een afvalestafette: ook deze zomervakantie hoeven Ridderkerkse kinderen zich niet te vervelen. Facet Ridderkerk organiseert namelijk de hele zomer allerlei activiteiten.

“Het is wel luxe survivallen vandaag”, grapt Brendon Tholenaars van Facet Ridderkerk. Hij staat tussen een groepje kinderen in De Gorzen en deelt marshmallows uit om ze te roosteren. De kinderen hebben net droog hout gesprokkeld en een vuurtje gemaakt. De geroosterde marshmallow gaat tussen twee mariakoekjes in en wordt zo een s’more.

Afgelopen donderdag leerde Brendon met zijn collega’s zo’n 20 kinderen ‘overleven’ in de natuur. Naast het stoken van een vuurtje, konden de kinderen vissen, een pijl maken van een takje en die wegschieten met een boog en een hut bouwen. De activiteit is een van de vele die Facet tot en met 15 augustus organiseert.

Onder de naam Summer Events kunnen kinderen, tieners en jongeren elke doordeweekse dag kiezen uit een verzameling sportieve, recreatieve en culturele activiteiten die door heel Ridderkerk worden gehouden. Morgenochtend bijvoorbeeld, dan kunnen kinderen tot zes jaar een film kijken in theater Het Plein. In de middag kunnen kinderen tot twaalf jaar naar de bioscoop.
Verder is er onder meer nog een workshop beach-sieraden maken, archery tag (mix van trefbal, boogschieten en paintball), taart versieren, skaten en een afvalestafette. Voor elke activiteit wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Kijk op de website van Facet Ridderkerk voor de activiteiten en het aanmelden.