Schop in de grond voor glasvezel bedrijventerreinen

6 april 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Peter Meij (links) steekt op Donkersloot-Zuid de schop in de grond, samen met Yilmaz Dilek (midden) van Selecta Infratechniek en Lukas Willems (rechts) van Delta Netwerk.

Vorige week ging symbolisch de schop in de grond: de aanleg van glasvezel op de Ridderkerkse bedrijventerreinen is begonnen.

Wethouder Peter Meij deed de handeling samen met Lukas Willems, manager bouwstromen bij aanbieder Delta Netwerk, en Yilmaz Dilek, CEO van Selecta Infratechniek. Delta gaat glasvezel beschikbaar maken voor alle ondernemers en bewoners van bedrijventerreinen Donkersloot-Noord, Donkersloot-Zuid, Nieuw-Reijerwaard, Veren Ambacht en Cornelisland.

Wethouder Peter Meij is blij met het initiatief: “We gebruiken met zijn allen steeds meer data. Thuis, maar ook bij bedrijven. Het glasvezelnetwerk zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst. Dit razendsnelle internet is een vooruitgang. Ik ben blij dat ondernemers hier straks massaal van kunnen profiteren.”
Delta Netwerk heeft onderzocht of er behoefte is aan glasvezel op de bedrijventerreinen. Het initiatief is met veel enthousiasme ontvangen. De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg waren al opgestart.

Glasvezel bestaat uit haarfijne vezels van twee soorten glas. Hier wordt met lichtsignalen digitale informatie doorheen gestuurd. Glasvezelinternet heeft letterlijk de snelheid van het licht. De signalen worden aan de eindpunten weer omgezet in elektrische signalen.
Ondernemers en bewoners kunnen zich nog aanmelden voor glasvezelinternet. Dat kan door een abonnement af te sluiten bij een van de deelnemende lokale en landelijke telecomaanbieders.

Op website Delta Netwerk vindt u meer informatie.