Succesvolle Buurttent XL Slikkerveer

30 mei 2024, 07:02
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Peter Meij in gesprek met kinderen tijdens de Trashure Hunt.

Met elkaar in gesprek over Slikkerveer, meedoen aan een speurtocht en genieten van lekkers van de barbecue: dat deden buurtbewoners van Slikkerveer afgelopen vrijdag tijdens de Buurttent XL. Ondanks de regen was het een groot succes.

Het doel van de Buurttent XL was simpel: samen in gesprek gaan over hoe we Slikkerveer kunnen verbeteren. De mensen van de Lief en Leedstraat hebben samen met de gemeente, Facet Ridderkerk, handhaving, Wooncompas, buurtpreventie en de afvalcoaches ruim 130 bewoners van Slikkerveer gesproken, van jong tot oud. Verschillende onderwerpen kwamen voorbij: onderwijs over rattenoverlast, meer groen in de wijk en het voorkomen van eenzaamheid. De tips en ideeën helpen om van Slikkerveer een nog mooiere en fijnere plek te maken.

Activiteiten

Er stonden ook activiteiten op het programma. De wijkbrandweerman gaf een demonstratie over veilig barbecueën. Wethouder Peter Meij gaf samen met de afvalcoaches het startsein voor de Trashure Hunt, een speurtocht voor kinderen en hun familie. Zo’n dertig enthousiaste kinderen deden mee. Samen ruimden zij de wijk op. Het resultaat: drie afvalcontainers vol vuil, verzameld in de wijk. Tien jonge afvalverzamelaars kregen een prijs, aangeboden door de ondernemers van Dillenburgplein.