Timmeren, samenwerken en spelen in Bouwstad

20 juli 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Afgelopen week konden kinderen bij Wijkcentrum Slikkerveer hutten bouwen en meedoen aan activiteiten.

Een snackbar, kasteel en een schip: dat zijn drie van de zeventien hutten die kinderen afgelopen week bouwden. Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer (SWS) organiseert Bouwstad ieder jaar. Naast het bouwen, konden kinderen de hele week meedoen aan allerlei activiteiten.

“Hoe heet de oma van koning Willem-Alexander?” Zo’n 120 kinderen zitten met papier en pen op het grasveldje naast het Wijkcentrum in Slikkerveer. Naast en achter hun staan allerlei hutten. “Beatrix!”, roept een jongen naar zijn teamgenoot.
De kinderen hebben even pauze en doen een quiz. Vrijwilliger Anita Flierman houdt met haar collega’s een oogje in het zeil. “We laten ze niet de hele dag bouwen, anders draaien ze helemaal door”, grapt ze.

Burgemeester Marco Oosterwijk opende Bouwstad vorige week maandag. Tot en met woensdag konden de kinderen met hamers, spijkers en zagen in de weer. Op donderdag gingen ze verven. Vrijdag was de beslissende dag: een jury beoordeelde de hutten. Vrijwilliger Anita: “Ze kunnen de hele week punten verdienen, bijvoorbeeld met de quiz. Maar ook met het netjes houden van hun bouwplaats en de manier van samenwerken”.

De quiz is afgelopen en de kinderen stormen weer naar hun hut. Joah (9) is op het dak van zijn snackbar aan het timmeren. Ondertussen glijdt Jaimy (8) er meerdere keren vanaf. “Het is een glijbaan!”, roept ze. Owinn (9) en Arnoud (9) staan op het dak van hun kasteel Loevestein. Owinn: “Ik wilde dat dit er de hele vakantie was. Nu hoef ik me thuis niet te vervelen.”