Vrijwilligers brandweer zoeken collega’s

17 mei 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Op het Koningsplein liet de Ridderkerkse brandweer het nieuwe voertuig zien.

Zaterdag 13 mei stonden brandweervrijwilligers op het Koningsplein. Ze lieten hun nieuwe voertuig zien en hoopten nieuw collegae te ontmoeten.

De brandweerpost heeft een nieuwe tankautospuit. Na het inwerken en gebruiksklaar maken, wordt die operationeel ingezet. Maar eerst kon iedereen de wagen zaterdag bekijken.

Jaco Oosterom: “Parttime werken bij de brandweer is goed te combineren met een gewone baan. Het is een prachtige baan, waar helaas te weinig mensen voor gevonden worden.”
“We zoeken mensen van achttien jaar of ouder, met en zonder brandweerdiploma’s, die wonen of werken in Ridderkerk. Je moet kunnen zwemmen, geen hoogtevrees hebben en niet claustrofobisch zijn. Uiteraard beschik je over een goede lichamelijke conditie.”
“Als vrijwilliger word je in twee jaar intern opgeleid. Je maakt dan al deel uit van het korps en mag bij incidenten soms mee als stagiair. Een vrijwilliger is net zo goed opgeleid als een professional. We bieden de mogelijkheid om een aantal weken mee te kijken.”

Wie de vrijwilligers zaterdag gemist heeft, kan donderdag 25 mei om 18.45 uur langskomen bij de kazerne aan de Meester Troelstrastraat. Graag aanmelden via jaco.oosterom@vr-rr.nl. Meteen aanmelden als vrijwilliger kan via de website van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.