Zet de afvalmedewerkers in het zonnetje

2 maart 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Of het nu stormt, stortregent of de mussen van het dak vallen van de hitte, onze afvalhelden gaan altijd door. Zonder hen zou onze gemeente een stuk minder schoon zijn. Van maandag 6 tot en met zondag 12 maart zetten ook wij onze afvalmedewerkers in het zonnetje. Het is dan in heel Nederland weer Week van de AfvalHelden.

Doe mee en bedank onze afvalhelden voor hun harde werk. U kunt dat op veel verschillende manieren doen. Steek bijvoorbeeld uw duim op als u een afvalheld aan het werk ziet, of wacht geduldig in een zijstraat totdat u de vuilniswagen kunt passeren.

Ook onze jonge inwoners kunnen meedoen. Op de website van BAR Afvalbeheer staan kleurplaten. Download en print er een, kleur deze in, maak een foto en deel die op Facebook met #barafvalhelden. Of tag ons op Instagram (@nv_bar_afvalbeheer).
Wij laten de foto’s van de kleurplaten aan de afvalhelden zien. Zo zorgen we samen voor een kleurrijke verrassing. Woont u in een straat waar de vuilniswagen langskomt? Hang de kleurplaat ook achter het raam. Zo zien de afvalhelden op hun route dat ze gewaardeerd worden.

Samen tegen zwerfafval

De afvalhelden van Ridderkerk zijn natuurlijk ook de vrijwilligers die zwerfafval opruimen. Veel inwoners gaan regelmatig de strijd aan tegen het zwerfafval. Deze zwerfafvalhelden zetten wij dan ook graag in het zonnetje!

Stuur een foto van uw opruimactie in, dan wordt u in het zonnetje gezet. Mail de foto naar onzetoekomstisduurzaam@bar-organisatie.nl. Wilt u ook een zwerfafvalheld worden, maar hebt u nog geen materialen? Vraag een gratis zwerfafvalpakket aan.