Een afschrift (uittreksel) burgerlijke stand bevat gegevens over geboorte, overlijden, huwelijk, partnerschap of echtscheiding.

U vraagt dit afschrift aan bij de gemeente Ridderkerk, als de gebeurtenis ook daadwerkelijk hier plaatsvond. Dus bent u geboren of getrouwd in een andere gemeente dan waarin u woont? Dan vraagt u het bij die andere gemeente aan.

Heeft u een afschrift nodig voor in het buitenland? Geef dit dan aan bij uw aanvraag. Het afschrift is in meerdere talen verkrijgbaar.

Kosten

Een afschrift (uittreksel) burgerlijke stand kost: € 13,40.

Aanpak

Momenteel is het online aanvragen van een uittreksel niet mogelijk. Onze excuses hiervoor.

Maak online een afspraak.

  • U komt persoonlijk naar uw afspraak. Neem het volgende mee:
    • uw identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs).
  • Haalt u het afschrift voor iemand anders op? Dan neemt u ook een machtiging mee met daarop de handtekening en een kopie van het identiteitsbewijs van die persoon.
  • U betaalt meteen bij de aanvraag.
  • U krijgt het afschrift meteen mee.

Het verschil tussen een afschrift (uittreksel) burgerlijke stand en een uittreksel BRP

Een uittreksel burgerlijke stand is een bewijs dat laat zien waar u geboren bent, wie uw ouders zijn of wanneer u getrouwd bent. U kunt het uittreksel burgerlijke stand alleen ophalen bij de gemeente waar het plaatsvond. Dus bent u geboren of getrouwd in een andere gemeente dan waarin u woont? Dan vraagt u het bij die andere gemeente aan.

Een uittreksel BRP is een bewijs dat u ingeschreven staat in de basisregistratie personen van de gemeente. Dit haalt u bij de gemeente waarin u woont en ingeschreven staat. U heeft dit bijvoorbeeld nodig als u zich inschrijft als woningzoekende.

Is deze pagina naar wens?