Grof huisvuil of grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is om in een vuilniszak of container te stoppen, zoals meubels of vloerbedekking.

Als uw spullen nog bruikbaar zijn, maak dan iemand anders er blij mee.

Wat moet ik doen?

Herbruikbare spullen

Heeft u spullen die nog herbruikbaar zijn, dan kunt u deze gratis laten ophalen door Opnieuw & Co of door kringloopwinkel het Snuffelpand (telefoonnummer 06-57991077). Zij halen de spullen op wanneer het u uitkomt.

Repareren

Zijn uw spullen wellicht na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar? Breng ze dan naar het Repair Café Ridderkerk in Gasterij de Ontmoeting aan de Boksdoornstraat 80 of bel (0180) 452 648. In het Repair Café kunt u samen met een deskundige vrijwilliger kapotte spullen repareren. Het Repair Café is iedere laatste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Inleveren bij de milieustraat

U levert uw grofvuil in bij de milieustraat Noordpolder aan de Crezeepolder 9 in Hendrik-Ido-Ambacht. Hier kunt u 6 dagen per week gratis uw grofvuil, klein chemisch afval en kringloopgoederen kwijt. Het materiaal wordt daar optimaal gescheiden en gerecycled. Vergeet uw toegangspas voor de milieustraat niet mee te nemen.

Ophalen op afspraak

Als u niet in staat bent om het grofvuil zelf weg te brengen, kunt u dit (kosteloos) op laten halen.

• Maak een afspraak via telefoonnummer (0180) 451 234.
  • Zet het grofvuil voor 08.00 uur op de ophaaldag op de afgesproken aanbiedplaats of eventueel de avond van tevoren vanaf 22.00 uur.

U mag alleen brandbare materialen aanbieden, dat betekent:

• geen glas/spiegels
  • geen bouw- en sloopafval /steen / beton / puin / golfplaten enz.
  • geen asbest
  • geen grond
  • geen klein chemisch afval (kca)
  • voorwerpen moeten te dragen zijn en niet zwaarder dan 25 kilo.

Let daarnaast op het volgende:

• Grofvuil mag niet langer zijn dan 1.50 meter (behalve bankstellen of kastdelen; deze mogen in zijn geheel worden aangeboden)
  • Bind lange voorwerpen (van maximaal 1.50 meter) samen in bundels
  • Ieder onderdeel of iedere bundel mag niet zwaarder zijn dan 50 kilo
  • Snijd tapijt in stukken
  • Grofvuil moet aan de openbare rijweg direct voor, naast of achter de woning worden aangeboden. Grofvuil dat op eigen terrein of in uw (voor)tuin ligt wordt niet opgehaald
  • Voor de inzameling van snoeiafval en metalen (wit- en bruingoed) zijn aparte ophaaldagen bepaald
  • Metalen huisraad moet compleet worden aangeboden in hanteerbare delen van maximaal 50 kilogram
  • Grof huisvuil mag niet in zakken worden aangeboden

Is deze pagina naar wens?