Grof huisvuil of grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is om in een vuilniszak of container te stoppen, zoals meubels of vloerbedekking.

Als uw spullen nog bruikbaar zijn, maak dan iemand anders er blij mee.

Wat moet ik doen?

Herbruikbare spullen

Heeft u spullen die nog herbruikbaar zijn, dan kunt u deze gratis laten ophalen door Opnieuw & Co of door kringloopwinkel het Snuffelpand (telefoonnummer 06-57991077). Zij halen de spullen op wanneer het u uitkomt.

Repareren

Zijn uw spullen wellicht na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar? Breng ze dan naar het Repair Café Ridderkerk in Gasterij de Ontmoeting aan de Boksdoornstraat 80 of bel (0180) 452 648. In het Repair Café kunt u samen met een deskundige vrijwilliger kapotte spullen repareren. Het Repair Café is iedere laatste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Inleveren bij de milieustraat

U levert uw grofvuil in bij de milieustraat Noordpolder aan de Crezeepolder 9 in Hendrik-Ido-Ambacht. Hier kunt u 6 dagen per week gratis uw grofvuil, klein chemisch afval en kringloopgoederen kwijt. Het materiaal wordt daar optimaal gescheiden en gerecycled. Vergeet uw toegangspas voor de milieustraat niet mee te nemen.

Ophalen op afspraak

Als u niet in staat bent om het grofvuil zelf weg te brengen, kunt u dit (kosteloos) op laten halen.

• Maak een afspraak via telefoonnummer (0180) 451 234.
  • Zet het grofvuil voor 08.00 uur op de ophaaldag op de afgesproken aanbiedplaats of eventueel de avond van tevoren vanaf 22.00 uur.

U mag alleen brandbare materialen aanbieden, dat betekent:

• geen glas/spiegels
  • geen bouw- en sloopafval /steen / beton / puin / golfplaten enz.
  • geen asbest
  • geen grond
  • geen klein chemisch afval (kca)

Let daarnaast op het volgende:

• Grof tuinafval mag maximaal 1,50 meter lang zijn en 25 kilo wegen.
  • Grofvuil huisvuil mag maximaal een inhoud van 3 m3 hebben.
  • Snijd tapijt in stukken.
  • Grofvuil moet aan de openbare rijweg direct voor, naast of achter de woning worden aangeboden. Grofvuil dat op eigen terrein of in uw (voor)tuin ligt wordt niet opgehaald.
  • Voor de inzameling van snoeiafval en metalen (wit- en bruingoed) zijn aparte ophaaldagen bepaald.
  • Grof huisvuil mag niet in zakken worden aangeboden.

Is deze pagina naar wens?