Archief nieuwsberichten

• Buurtbus 601 zoekt vrijwilligers

Buurtbus 601 is een begrip in Ridderkerk: een lijndienst die draait op vrijwilligers. In verschillende wijken rekenen bewoners erop dat hij komt, zeker de ouderen. Dat kan alleen maar wanneer er voldoende chauffeurs zijn. Wordt u hun vrijwillige collega?

• Storing eHerkenning

Momenteel is er een storing met eHerkenning. Daardoor is het nu helaas niet mogelijk een formulier met eHerkenning in te vullen. Samen met onze leverancier zoeken wij naar een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

• Online afspraak maken tijdelijk niet mogelijk

In verband met een update is het op donderdag 24 januari naar verwachting tussen 17.00 en 22.00 uur niet mogelijk om online een afspraak te maken. Onze excuses voor het ongemak.

• Woensdagmiddag 30 januari gemeentelijke balies eerder dicht

Op woensdagmiddag 30 januari 2019 zijn de balies van het gemeentelijk Service Centrum eenmalig eerder dicht vanwege de afscheidsreceptie van wethouder Volbregt Smit. U kunt dan tussen 12.30 en 15.30 uur langskomen zonder afspraak. De avondopenstelling gaat gewoon door: van 18.00 tot 20.00 uur helpen wij u als u een afspraak heeft.

• Praktische info rond de feestdagen

Info over onder andere gewijzigde openingstijden, afvalinzameling, afhaalpunten vuurwerkzakken en de nieuwjaarsbijeenkomst leest u onder praktische info rond de feestdagen.

• Besluitenlijst gemeenteraad 19 december 2018

De raad heeft op donderdag 13 december 2018 vergaderd en besluiten genomen over:

• Gebruik dak De Werf voor plaatsen zonnepanelen
    • Zienswijze over voornemen Metropoolregio Rotterdam Den Haag om deel te nemen aan een coöperatieve vereniging
    • Belastingverordeningen en –tarieven 2019
    • Slotwijziging 2018
  • Woensdag 2 januari: nieuwjaarsbijeenkomst

Graag luiden wij samen het nieuwe jaar in! Het glas heffen, met iedereen die Ridderkerk in zijn of haar hart sluit. Een mooi en traditioneel begin van een nieuw jaar, met een hapje en drankje, persoonlijke gesprekken en nieuwjaarswensen over en weer. Ook maken we bekend wie dit jaar de vrijwilligersprijzen hebben gewonnen. Wij kijken uit naar uw komst!

• Gewijzigde dienstverlening tijdens feestdagen

De balies van het gemeentehuis zijn op maandag 24 en 31 december tot 14.00 uur open.Tijdens Kerst en op 1 januari zijn het gemeentehuis en de milieustraat dicht. De inloopspreekuren van de Wijkteams vervallen van maandag 24 december tot en met vrijdag 3 januari.

• Collectief taxivervoer tijdens de feestdagen? Regel uw ritten ruim op tijd!

Bent u tijdens Kerst of Oud en Nieuw uitgenodigd bij familie of vrienden en maakt u gebruik van collectief taxivervoer? Vraag dan op tijd uw taxiritten aan via telefoonnummer 0900 - 440 4400 (lokaal tarief). Wanneer u uw telefoonnummer doorgeeft, wordt u zo’n 5 minuten van tevoren gebeld dat uw taxi eraan komt.

• Japanse duizendknoop gezien? Meld het bij de gemeente

De Japanse duizendknoop zorgt voor veel ellende. De snel groeiende en woekerende plant ver-dringt andere planten en struiken. De wortels veroorzaken schade aan wegen, woningen en andere bouwwerken.