U kunt de gemeentebelastingen betalen via een automatische incasso. Dit heet een machtiging. U geeft de gemeente dan toestemming om de belasting in tien keer (per jaar) van uw rekening af te schrijven.

Zorg voor voldoende geld op uw rekening. Als we het bedrag niet kunnen afschrijven, proberen we het de volgende maand nog 1 keer. Als de incasso dan ook niet lukt, stopt de automatische incasso en moet u het bedrag dat nog open staat zelf overmaken.

Aanpak

Geef een machtiging voor automatische incasso af. U hoeft dit maar 1 keer te doen. Daarna loopt het vanzelf door.

Gebruik hiervoor de machtigingskaart. Dit gaat zo:

• Print de machtingskaart uit en vul deze in. Vergeet uw handtekening niet.
  • Stuur de machtingskaart naar (een postzegel is niet nodig):
    Gemeente Ridderkerk
    Afdeling Financiën / Invordering Belastingen
    Antwoordnummer 4
    2980 VB Ridderkerk

Na ontvangst van de machtingskaart krijgt u een brief met de termijnen en bedragen.

Hoe wijzig ik mijn IBAN voor de automatische incasso?

Wilt u de maandelijkse termijnen van een ander IBAN af laten schrijven? Dit gaat zo:

• Print het wijzigingsformulier uit en vul deze in.
  • Stuur het wijzigingsformulier naar:
    Gemeente Ridderkerk
    Afdeling Financiën / Invordering Belastingen
    Antwoordnummer 4
    ​​​​​​​2980 VB Ridderkerk

Hoe kan ik de gemeentelijke belastingen betalen?

Betalen kan zo:

• U maakt het bedrag zelf over via internetbankieren of een overschrijving. Vergeet niet de betalingsgegevens te vermelden. Deze staan in de brief van de aanslag.
  • U betaalt het bedrag contant in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak.
  • U geeft een machtiging voor automatische incasso af. Wij schrijven het bedrag in tien keer (termijnen) van uw rekening af.

Is deze pagina naar wens?