Iedereen die het onderwijs verlaat doet dat met een startkwalificatie op zak. Dat is het doel. Uw kind heeft een startkwalificatie als het minimaal een diploma MBO niveau 2, HAVO, VWO of hoger heeft.

Regionale Meld- en Coördinatiefuncties (RMC)

Als uw kind zonder startkwalificatie het onderwijs verlaat wordt hij/zij door de leerplichtambtenaar of school aangemeld bij de Regionale Meld- en Coördinatiefuncties (RMC). Het RMC neemt contact op met uw kind (geheel op vrijwillige basis) om gezamenlijk een plan op te stellen. Dit kan uiteraard ook op eigen initiatief. Het RMC in Ridderkerk wordt uitgevoerd door De Jonge Krijger.

De Jonge Krijger

De Jonge krijger is een projectbureau dat begeleiding geeft aan jongeren richting school, werk en wat zij het allerliefste willen doen. De organisatie is al ruim 10 jaar specialist in het terugdringen van het aantal voortijdig schoolverlaters. De begeleiding is bijna altijd gratis voor jongeren.

Kijk voor meer informatie op de website van De Jonge Krijger. De Jonge Krijger is telefonisch bereikbaar op nummer (010) 760 55 55. U kunt ook mailen naar RMCrijnmond@jongekrijger.nl.

 

Is deze pagina naar wens?