Vanaf maandag 11 februari

Aanplakborden beschikbaar

Zoals gebruikelijk worden er op diverse locaties in de gemeente verkiezingsborden geplaatst. Vanaf 11 februari 2019 zijn de borden beschikbaar en kunnen de posters voor de verkiezingen worden geplakt.

Regels aanplakborden

Woensdag 6 maart

Uiterlijk woensdag 6 maart zijn de stempassen voor de verkiezingen in Ridderkerk bezorgd. Uiterlijk maandag 18 maart 2019 ontvangt u de kandidatenlijst. Daarop vind u ook informatie over het stemmen en de stembureau’s.

Vrijdag 15 maart

Uiterlijke datum kiezerspas aanvragen

Tot uiterlijk 15 maart 2019 kunt u uw stempas schriftelijk laten omzetten in een kiezerspas. U kunt natuurlijk ook langskomen in het gemeentehuis. U krijgt u kiezerspas dan direct mee. Dit kan tot uiterlijk 19 maart 2019, 12:00 uur bij het Servicecentrum.

Uiterlijke datum schriftelijke volmacht

Tot uiterlijk 15 maart 2019 kunt u een schriftelijke volmacht aanvragen.

Dinsdag 19 maart

Uiterlijke datum vervangende stempas aanvragen

Als u ten onrechte geen stempas hebt ontvangen of uw stempas bent verloren kunt een vervangende stempas aanvragen bij de gemeente. Dit kunt u telefonisch doen op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij sturen uw stempas dan naar u op. U kunt natuurlijk ook langskomen in het gemeentehuis. U krijgt u vervangende stempas dan direct mee. Dit kan tot uiterlijk 19 maart 2019, 12:00 uur bij het Servicecentrum.

Woensdag 20 maart

Verkiezingen

U kunt  tussen 7:30 en 21:00 uur bij ieder willekeurig stembureau in Ridderkerk stemmen.

Maandag 25 maart

Uitslag verkiezingen waterschap

De uitslag van de verkiezingen met betrekking tot het Waterschap wordt op 25 maart 2019 bekend gemaakt.