Dinsdag 9 april

Dag van kandidaatstelling

Op de dag van kandidaatstelling leveren politieke partijen hun kandidatenlijst in bij de Kiesraad (centraal stembureau). Op deze lijsten staan namen van personen die zich kandidaat stellen voor de Europees Parlementsverkiezing. 

Donderdag 9 mei

Uiterlijke datum bezorging stempassen

Uiterlijk donderdag 9 mei zijn de stempassen voor de verkiezing van het Europees Parlement in Ridderkerk bezorgd. Hierop staat het adres van het dichtstbijzijnde stembureau. Uiterlijk 20 mei ontvangt u de kandidatenlijst thuis.

Maandag 20 mei

Uiterlijke datum kiezerspas aanvragen

Uiterlijk 20 mei 2019 kunt u uw stempas schriftelijk laten omzetten in een kiezerspas. U kunt natuurlijk ook persoonlijk langskomen in het gemeentehuis. U krijgt uw kiezerspas dan direct mee. Dit kan tot uiterlijk 22 mei 2019, 12:00 uur bij het Servicecentrum.

Uiterlijke datum schriftelijke volmacht

Uiterlijk 20 mei 2019 kunt u een schriftelijke volmacht aanvragen.

Woensdag 22 mei

Uiterlijke datum vervangende stempas aanvragen

Als u ten onrechte geen stempas hebt ontvangen of uw stempas bent verloren kunt een vervangende stempas aanvragen bij de gemeente. Dit kunt u telefonisch doen op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij sturen uw stempas dan naar u op. U kunt natuurlijk ook persoonlijk langskomen in het gemeentehuis. U krijgt uw vervangende stempas dan direct mee. Dit kan tot uiterlijk woensdag 22 mei 2019, 12:00 uur bij het Servicecentrum.

Donderdag 23 mei

Verkiezingen

U kunt tussen 7:30 en 21:00 uur bij ieder willekeurig stembureau in Ridderkerk stemmen.

Zondag 26 mei

Uitslag

Op 26 mei 2019, 23.00 uur wordt de uitslag van de gemeente Ridderkerk van de Europees Parlementsverkiezingen op de website geplaatst. De (voorlopige) uitslag mag niet eerder bekend worden gemaakt dan dat de stembussen in alle lidstaten van Europa zijn gesloten om zo de verkiezing in andere landen niet te beïnvloeden.