De Benedenrijweg tussen de Poesiatstraat en Dr. Kuyperstraat wordt opnieuw ingericht. Vanaf 7 september beginnen de werkzaamheden.

De Benedenrijweg tussen de Poesiatstraat en Dr. Kuyperstraat wordt opnieuw ingericht. Komend najaar beginnen de werkzaamheden.


De gemeente heeft al in 2017 een aangepast ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de Benedenrijweg. Tijdens een informatieavond is dit ontwerp besproken met bewoners. Er zijn toen enkele opmerkingen geplaatst over het instellen van het eenrichtingsverkeer. Hierna zijn de voorbereidingen voor de uitvoering om verschillende redenen uitgesteld. Een van de oorzaken was de matige kwaliteit en de grootte van het aanwezige riool. Forse regenbuien hebben regelmatig voor wateroverlast gezorgd. Dit heeft geleid tot een nieuw rioolontwerp. Het afgelopen jaar heeft de gemeente Ridderkerk het hoofdriool en de huisaansluitingen op het hoofdriool in de Benedenrijweg hersteld.

Dit najaar starten wij met het vergroten van het riool in de dr. Kuyperstraat en de Klaas Katerstraat. De werkzaamheden starten ter hoogte van de kruising Benedenrijweg met de Dr. Kuyperstraat. Na de werkzaamheden wordt het kruispunt voorzien van nieuwe bestrating. Over deze werkzaamheden informeren wij u op een later moment.

Het resultaat

Bij de uitwerking van het ontwerp zijn een aantal kleine aanpassingen gedaan. De Benedenrijweg wordt eenrichtingsverkeer vanaf de Poesiatstraat richting dr. Kuyperstraat. Het laatste stukje van de Klaas Katerstraat bij Benedenrijweg wordt ingericht als fietspad. De rijbaan krijgt dezelfde gemĂȘleerde rood/bruine bestrating als de Poesiatstraat. Op een aantal kruispunten zoals de aansluitingen van de fietspaden op de Benedenrijweg is afwijkende grijze bestrating aangebracht. Deze kruispunten hebben de uitstraling van een drempel (plateau) maar worden volkomen vlak uitgevoerd. De parkeervakken krijgen zwarte stenen. De trottoirs krijgen grijze tegels, op de plek van de inritten uitgevoerd met dikke tegels of betonstenen. Het aangepaste ontwerp vindt u onderaan deze pagina.

Planning werkzaamheden

De gemeente wil na de zomervakantie starten met de uitvoering.

Vragen?

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Bert Temmink, civiel projectleider via telefoonnummer 0180 451 358.

tekening Benedenrijweg
De rijbaan krijgt dezelfde gemĂȘleerde rood/bruine bestrating als de Poesiatstraat. Op een aantal kruispunten zoals de aansluitingen van de fietspaden op de Benedenrijweg is afwijkende grijze bestrating aangebracht. Deze kruispunten hebben de uitstraling van een drempel (plateau) maar worden volkomen vlak uitgevoerd. De parkeervakken krijgen zwarte stenen. De trottoirs krijgen grijze tegels, op de plek van de inritten uitgevoerd met dikke tegels of betonstenen.