Ridderkerk staat van 20 tot en met 24 september in het teken van de Brein & Beweging Week.

Mineke Boon, projectleider DementieVriendelijk Ridderkerk: “De titel Brein & Beweging Week geeft het doel van deze week goed weer”. Zij en Jesper Lagendijk van leefstijlprogramma Ridderkerk Langer Gezond hebben hun krachten gebundeld. Mineke: “We willen met ons programma duidelijk maken dat beweging in welke vorm dan ook belangrijk is voor onze lichamelijke gezondheid én voor ons brein.”

Lezing

Wetenschapper Erik Scherder geeft een lezing over dementie en bewegen. Dat doet hij vanuit zijn studio in Amsterdam. De lezing is maandag 20 september van 16.00 tot 17.00 uur live te volgen in Theater Het Plein. Daar kunnen, afhankelijk van de coronaregels, geïnteresseerden aanwezig zijn. De lezing is voor inwoners van Ridderkerk. De lezing is voor iedereen ook te volgen via een livestream.

Film

‘s Avonds wordt de bioscoopfilm ‘Still Alice’ gedraaid in de theaterzaal van Het Plein. Een film met Julianne Moore, die als hoogleraar de grip op haar leven langzaam kwijtraakt door de ziekte van Alzheimer. 

Veel activiteiten

In deze Brein & Beweging week staan vitaliteit, gezond ouder worden, dementie en beweging centraal. Verschillende organisaties houden speciale activiteiten, zoals volleybal voor senioren bij de Riederborgh, een ‘aandachtwandeling’ voor mensen met dementie en hun mantelzorgers bij bezoekerscentrum De IJsvogels, oefenen met de duofiets bij Aafje Reyerheem en ’t Ronde Sant , koersballen bij het Geheugenpaleis en een fittest voor senioren op vrijdag 24 september in De Fakkel. Sport- en beweegaanbieders geven daar informatie over het sportaanbod voor senioren. De toegang is gratis.

Aanmelden

Aanmelden voor de lezing en de film kan via www.dementievriendelijkridderkerk.nl. Deze activiteiten zijn mogelijk dankzij een financiële bijdrage van Stichting Fonobori.